Апсорбер влаге је ефикасно и једноставно решење за елиминацију сувишне влаге у свим просторијама. Бешуман, неупадљив, не троши никакву енергију.

Апсорбер влаге је пластична кутија (димензија 16 x 20цм, висине 14цм) која се постави на било ком месту у просторији, и уколико има сувишне влаге, апсорбује је и сакупља у доњем, провидном делу посуде.

У горњем делу апсорбера налази се таблета са хигроскопном сољу (калцијум-хлорид) која природним путем везује само сувишну влагу из ваздуха (када је релативна влажност ваздуха већа од 65%).

Сталним коришћењем апсорбера влаге превентивно се чува здравље укућана и спречава настанак астме и алергија.

* Спречава појаву кондензације, а самим тим и буђи

* Исушује влажне подрумске зидове у недовољно вентилисаним просторијама

* Спречава појаву плесни, као и непријатног мириса у орманима са одећом

* Спречава настанак микроспора буђи и бактерија које изазивају алергије и инфекције дисајних путева

* Ствара идеалну климу за астматичаре и реуматске болеснике

* Штити осетљиве електронске уређаје као што су телевизори, рачунари, копир апарати, фото апарати и сл.

* У случају поплаве у стану или пуцања цеви, убрзава процес исушивања зидова

* Неизоставно потребан уређај за коришћење у викендицама и камп-приколицама и чамцима, нарочито уколико се дуже времена не користе

Након колико дана су резултати видљиви и који је рок трајања?

У веома влажним просторијама већ после десетак дана може се приметити ефикасност дејства Апсорбера влаге. Вишак амбијенталне влаге се везује за кристале соли у таблети. Смањивање количине влаге у просторији директно утиче на спречавање појаве конденза (односно буђи), труљење материјала, влажење зидова…

Не троши никакву енергију (ни струју ни батерије) и не испушта никакав мирис нити пару. Приликом постављања таблете на решетку, истиснути таблету из отворене кесице трудећи се да таблета не дође у додир са кожом.

Ваздух са повећаном концентрацијом влаге пролази кроз решеткасти поклопац и хемијски се везује за со у таблети. Таблета се постепено топи (раствара) и претвара у желатинозну течност која се сакупља у доњој посуди а дејство једне таблете траје 1-4 месеца у зависности од концентрације влаге и температуре ваздуха у просторији.

Када се таблета истроши а посуда са прикупљеном течношћу напуни (максимално до једног литра), потребно је просути течни садржај у канализацију (али не у септичку јаму), испрати посуду и решетку, осушити их, а затим ставити нову допунску таблету.

Када се концентрација водене паре у просторији спусти до оптималних 50% – престаје дејство апсорбера влаге, чиме је спречено претерано исушивање ваздуха у просторији. Дејство апсорбера се не може видети тренутно, већ након неколико дана, односно недеља. Прави резултати су видљиви тек након неколико месеци непрекидног коришћења.

Апсорбер влаге можете поставити на било ком месту (на полици, плакару, поду…), али га треба држати даље од домашаја деце како не би преврнули посуду и просули прикупљену течност. Обратите пажњу да сакупљена течност или таблета не дођу у додир са металом, кожом, тканином или тепихом. Када се таблета потпуно истроши, потребно ју је заменити новом.


Допунске таблете се могу набавити на истим продајним местима као и апсорбер влаге

(ПР)