ОДЛУЧИЛИ сте да ове године више уживате? Само напред! Инвестирајте у комад намештаја који ће вам то сигурно омогућити - у висећу фотељу. Не само што ће сваки прстор учинити модерним и у њему без сумње бити најупечатљивији предмет, већ ће највероватније бити и најудобнији, на коме ћете пожелети да проводите већи део слободног времена.

Уколико имате мањи стан, определите се за фотеље које висе са плафона, обешене о металну куку. Могу да буду у облику полулопте, дугуљасте - са рукохватом или без њега, направљене од ратана. Нешто необичније су металног сјаја, што их чини идеалним избором за модерне домове. За веће станове и куће предвиђене су висеће јајасте фотеље са металном конструкцијом и постољем. Јесте да су кабастије, али су уједно и стабилније од оних које висе с плафона. Можете да их сместите у готово сваку просторију у дому, чак и у спаваћу собу, али њихово "природно станиште" је дневни боравак, у коме проводите највише времена.

Како је седална површина висећих фотеља са постољем прилично велика, постоји неколико начина да је учините толико удобном да ћете имати утисак да седите на облаку. Обложите је дебелим јастуцима, који ће дати потпору и леђима, затим јастучићима, крзном... "Наоружајте" се и меканим ћебенцетом, и добићете своју лебдећу оазу у којој ћете радо проводити време не само читајући, већ може да вам послужи и за поподневну дремку. Подразумева се, на њој можете и само да се љуљушкате, што је потпуно у складу са основном наменом висеће фотеље - да вам постане и остане синоним за уживање код куће.