Ево како да украсите празничну трпезу (ФОТО)

Б. Ј.

31. 12. 2019. у 18:10

Ево како да украсите празничну трпезу (ФОТО)

Depositphotos

Направите чаролију уз помоћ веома узаних надстолњака, црвених и белих украса и понеке гранчице јелке

Вероватно већ данима размишљате о ђаконијама које ћете послужити вашим најдражима током новогодишње вечере. Када до тог свечаног тренутка најзад дође, било би добро и да се позабавите украшавањем трпезаријског стола. Постоји само један услов који морате да испуните приликом декорације, а то је - нека буде празнично!


Играјте се комбинацијом црвене и беле боје, поставите чаше и миришљаве свеће у тим нијансама, ставите црвене венчиће у тањире и у њих беле украсне звезде. Венчиће, али зелене, од гранчица, можете украсити шишаркама, црвеним бобицама и посути снежним спрејом, па их углавити између плитког и дубоког тањира.


Салвете, такође, могу бити једно од ваших главних украсних "оружја" - есцајг свечано "упакујте" у њих, формирајући облике машница или џепића, или уз прибор врпцом увежите по један украс, лушу и гранчицу јелке.


Радосно и елегантно изгледа ако вам је цео столњак црвене боје, уз све детаље на њему, од подметача, преко украсних трака, до салвета. Посебан шмек даће му надстолњаци са шкотском шаром, а и ако малу јелку, са украсима, ставите на средину стола. Надстолњаци су, узгред, модерни ове године, и то баш такви, узани, не шири од 30 сантиметара.

Занимљиво и весело изгледа и ако есцајг убаците у црвене чизмице за Деда Мраза, а на сто ставите само узани надстолњак, црвене боје. Можете да се одлучите и за сведенију, белу варијанту постављања стола, оплемењену гранчицама јелке, на средини, тако да буду постављене целом дужином астала.


Још ако на њих ставите снежно беле украсе, и додате неколико сребрних свећњака са белим свећама, цео призор изгледаће свечано и отмено. Поставите вашим званицама идентично, у црвени папир умотане, поклончиће на тањир, и уживајте у њиховим срећним лицима док их буду отварали. Имате разлога да будете задовољни, јер – створили сте чаролију.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације