За здравији живот без сувишне влаге и конденза – Апсорбер влаге

20. 12. 2019. у 08:00

За здравији живот без сувишне влаге и конденза – Апсорбер влаге
Апсорбер влаге је ефикасно и једноставно решење за елиминацију сувишне влаге у свим просторијама. Бешуман, неупадљив, не троши никакву енергију
Шта је то заправо, и како функционише ?


Апсорбер влаге је ефикасно и једноставно решење за елиминацију сувишне влаге у свим просторијама. Бешуман, неупадљив, не троши никакву енергију


Апсорбер влаге је пластична кутија (димензија 16 x 20цм, висине 14цм) која се постави на било ком месту у просторији, и уколико има сувишне влаге, апсорбује је и сакупља у доњем, провидном делу посуде.


У горњем делу апсорбера налази се таблета са хигроскопном сољу (калцијум-хлорид) која природним путем везује само сувишну влагу из ваздуха (када је релативна влажност ваздуха већа од 65%).


Сталним коришћењем апсорбера влаге превентивно се чува здравље укућана и спречава настанак астме и алергија.* Спречава појаву кондензације, а самим тим и буђи

* Исушује влажне подрумске зидове у недовољно вентилисаним просторијама

* Спречава појаву плесни, као и непријатног мириса у орманима са одећом

* Спречава настанак микроспора буђи и бактерија које изазивају алергије и инфекције дисајних путева

* Ствара идеалну климу за астматичаре и реуматске болеснике.

* Штити осетљиве електронске уређаје као што су телевизори, рачунари, копир апарати, фото апарати и сл.
*У случају поплаве у стану или пуцања цеви, убрзава процес исушивања зидова

* Неизоставно потребан уређај за коришћење у викендицама и камп-приколицама и чамцима, нарочито уколико се дуже времена не користе.


Након колико дана су резултати видљиви и који је рок трајања?


У веома влажним просторијама већ после десетак дана може се приметити ефикасност дејства Апсорбера влаге. Вишак амбијенталне влаге се везује за кристале соли у таблети. Смањивање количине влаге у просторији директно утиче на спречавање појаве конденза (односно буђи), труљење материјала, влажење зидова…СА АПСОРБЕРОМ ВЛАГЕ

Коришћењем Апсорбера влаге спречавате нежељена дејства која ствара сувишна влага и тиме омогућавате здравији живот и дужи век трајања предмета.


Не троши никакву енергију (ни струју ни батерије) и не испушта никакав мирис нити пару. Приликом постављања таблете на решетку, истиснути таблету из отворене кесице трудећи се да таблета не дође у додир са кожом.

БЕЗ АПСОРБЕРА ВЛАГЕ


Сувишна влага се задржава на хладним зидовима, теписима, намештају, одећи и књигама, чиме омогућава повећано стварање алергена, гриња и бући који нарушавају здравље и оштећују предмете.


Ваздух са повећаном концентрацијом влаге пролази кроз решеткасти поклопац и хемијски се везује за со у таблети. Таблета се постепено топи (раствара) и претвара у желатинозну течност која се сакупља у доњој посуди а дејство једне таблете траје 1-4 месеца у зависности од концентрације влаге и температуре ваздуха у просторији.

Када се таблета истроши а посуда са прикупљеном течношћу напуни (максимално до једног литра), потребно је просути течни садржај у канализацију (али не у септичку јаму), испрати посуду и решетку, осушити их, а затим ставити нову допунску таблету.

Када се концентрација водене паре у просторији спусти до оптималних 50% – престаје дејство апсорбера влаге, чиме је спречено претерано исушивање ваздуха у просторији. Дејство апсорбера се не може видети тренутно, већ након неколико дана, односно недеља. Прави резултати су видљиви тек након неколико месеци непрекидног коришћења.АПСОРБЕР ВЛАГЕ СЕ МОЖЕ КОРИСТИТИ ЗА:


Дневне собе;


Спаваће собе;


Кухиње;


Дечије собе;


Купатила;


Гардеробе;


Викендице;


Камп приколице;


Подруме;


Гараже;


Чамце;


Јахте...


Апсорбер влаге можете поставити на било ком месту (на полици, плакару, поду…), али га треба држати даље од домашаја деце како не би преврнули посуду и просули прикупљену течност. Обратите пажњу да сакупљена течност или таблета не дођу у додир са металом, кожом, тканином или тепихом. Када се таблета потпуно истроши, потребно ју је заменити новом

Допунске таблете се могу набавити на истим продајним местима као и апсорбер влаге
(PR)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације