Апсорбер влаге је ефикасно и једноставно решење за елиминацију сувишне влаге у свим просторијама. Бешуман, неупадљив, не троши никакву енергију.

Најједноставини начин да се решите вишка влаге у просторијама у којима боравите и да спречите појаву конденза и буђи у овим хладним месецима је Апсорбер влаге. На било које место у просторији, стану, викендици, подруму можете да поставите овај једноставни уређај који се састоји од пластичне кутије (димензија 16 x 20цм, висине 14цм) и да ефикасно елиминишете сувишну влагу.


У горњем делу апсорбера налази се таблета са хигроскопном сољу (калцијум-хлорид) која природним путем везује само сувишну влагу из ваздуха (када је релативна влажност ваздуха већа од 65%). Ваздух са повећаном концентрацијом влаге пролази кроз решеткасти поклопац и хемијски се везује за со у таблети. Таблета се постепено топи (раствара) и претвара у желатинозну течност која се сакупља у доњој посуди а дејство једне таблете траје 1-4 месеца у зависности од концентрације влаге и температуре ваздуха у просторији. Када се таблета истроши а посуда са прикупљеном течношћу напуни (максимално до једног литра), потребно је просути течни садржај у канализацију (али не у септичку јаму), испрати посуду и решетку, осушити их, а затим ставити нову допунску таблету.
Дејство апсорбера ћете да осетите у првим данима коришћења, када мирис просторије у којем сте га поставили, неће више да има онај препознатљиви непријатни и “влажни” шмек, а смањење буђи и плесни по зидовима после континуиране употребе од неколико месеци. Овај уређај није потребно прикључивати на електричну мрежу, а свака одрасла особа може да с времена на време испразни посуду и замени таблету.


Апсорбер, када се користи у стамбеним просторијама, спречава појаву плесни, као и непријатног мириса у орманима са одећом, спречава настанак микроспора буђи и бактерија које изазивају алергије и инфекције дисајних путева и ствара идеалну климу за астматичаре и децу. Апсорбер влаге можете да поставите на било ком месту (на полици, плакару, поду…), али не на дохват мање деце како не би преврнули посуду и просули прикупљену течност. Обратите пажњу да сакупљена течност или таблета не дођу у додир са металом, кожом, тканином или тепихом. Када се таблета потпуно истроши, потребно ју је заменити новом. Допунске таблете се могу набавити на продајним местима
Roma company као и сам апсорбер влаге.

СА АПСОРБЕРОМ ВЛАГЕ


Коришћењем Апсорбера влаге спречавате нежељена дејства која ствара сувишна влага и тиме омогућавате здравији живот и дужи век трајања предмета.
БЕЗ АПСОРБЕРА ВЛАГЕ


Сувишна влага се задржава на хладним зидовима, теписима, намештају, одећи и књигама, чиме омогућава повећано стварање алергена, гриња и бући који нарушавају здравље и оштећују предмете.


Након колико дана су резултати видљиви и који је рок трајања?


У веома влажним просторијама већ после десетак дана може се приметити ефикасност дејства Апсорбера влаге. Вишак амбијенталне влаге се везује за кристале соли у таблети. Смањивање количине влаге у просторији директно утиче на спречавање појаве конденза (односно буђи), труљење материјала, влажење зидова…

* Сталним коришћењем апсорбера влаге превентивно се чува здравље укућана и спречава настанак астме и алергија.

* Спречава појаву кондензације, а самим тим и буђи

* Исушује влажне подрумске зидове у недовољно вентилисаним просторијама

* Спречава појаву плесни, као и непријатног мириса у орманима са одећом

* Спречава настанак микроспора буђи и бактерија које изазивају алергије и инфекције дисајних путева

* Ствара идеалну климу за астматичаре и реуматске болеснике.

* Штити осетљиве електронске уређаје као што су телевизори, рачунари, копир апарати, фото апарати и сл.

* У случају поплаве у стану или пуцања цеви, убрзава процес исушивања зидова

* Неизоставно потребан уређај за коришћење у викендицама и камп-приколицама и чамцима, нарочито уколико се дуже времена не користе

(пр)