Украсите и осветлите ваш простор: У моди су подне лампе, са високом, троножним постољем

Б. Ј.

уторак, 05. 11. 2019. у 16:10

Украсите и осветлите ваш простор: У моди су подне лампе, са високом, троножним постољем

Depositphotos

Без обзира на то да ли имате лустере или не, оне су добродошле у сваком кутку

НЕ само да функционално осветљавају ваш простор, већ га чине и лепшим, баш онаквим каквим га замишљате. Лампе често доживљавамо као шлаг на торти, јер управо оне својим изгледом могу да заокруже слику коју стварате у вашим ентеријерима. Без обзира на то да ли имате лустере или не, оне су добродошле у сваком кутку, а можете да их поставите буквално где год пожелите, у зависности од њихове величине. Поново актуелном ретро стилу ни лапмпе нису одолеле, па су веома модерне подне, са високом, троножним постољем, и абажурима у једноставним ваљкастим или купастим облицима. Постоље може бити дрвено или метално, док су најчешћи материјали који се користе при изради абажура лан, метал, бакар, месинг, свила и пластика. Где год да је ставите, у ћошак или централно место у соби, оваква лампа ће сасвим сигурно скренути пажњу на себе, и то не само светлом. Још ако је абажур у облику студијске блиц расвете...

Стоне лампе осмишљене су у најразличитијим облицима, а нека од њихових постоља изгледају као права мала уметничка дела. Могу да личе на део природе, ако су од дебелог канапа или комада готово необрађеног дрвета, па на најмодернију инсталацију сачињену од месинганих кругова, али и да буду од стакла, китњастих или сведених форми, као и да нагињу ка енглеском или француском стилу. Занимљиво је решење у облику старинског, керамичког бокала за воду, осликаног попут некадашњих порцуланских тањира. Абажури су различитих боја, од беле, тиркизне или розе, па све до црне, која, наравно, не пропушта довољно светлости чак ни за читање, али веома ефектно изгледа и чини простор топлијим. Неки од абажура имају сомотске кићанке на крајевима и обрубе на врху, што их додатно чини "времешнијима".

Зидне лампе могу да створе утисак да буквално израстају из површине на којој су, са луком повијеним на горе, или као да су само нехајно спуштене у округли држач, који их "стеже" при врху дршке. Предлога има много, а избор је на вама. На крају, само укључите светло и уживајте у новој слици вашег дома.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације