Правилно одмрзавање хране

Т. Л.

четвртак, 05. 09. 2019. у 18:43

Правилно одмрзавање хране
Најбоље је да смрзнуто поврће кувате у микроталасној пећници, у посудама за кување на пари или да га ставите у слану кипућу воду. Немојте да га прекувате, да би задржало боју, хранљиве састојке, укус и мирис

АКО сте претходног дана заборавили да извадите месо из замрзивача, не очајавајте. У посуду сипајте хладну воду и у њу потопите добро затворену кесу меса. За мање од сат времена биће одмрзнуто и спремно за печење. Да бисте убудуће то још брже чинили, пре замрзавања потрудите се да месо исечете, раздвојите на мање порције и зачините. Исти начин одмрзавања важи и за рибу.

Најбоље је да смрзнуто поврће кувате у микроталасној пећници, у посудама за кување на пари или да га ставите у слану кипућу воду. Немојте да га прекувате, да би задржало боју, хранљиве састојке, укус и мирис.

Воће углавном губи пуну структуру и укус када се одмрзава, али најмање ако се стави у цедиљку на собној температури и пусти лагано да се топи.

Готова јела убаците у микроталасну пећницу или у шерпу, па их одмрзавајте на умереној температури. Супе, чорбе и сва слична јела можете спремати и са замрзнутим месом, само га кувајте упола дуже него иначе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације