ТОКОМ врелих дана, као што су ови, чини нам се да бисмо читав дан могли да проведемо испод туша. Да би нам то искуство било што пријатније, требало би да се потрудимо и, уз мало маште, своју туш-кабину учинимо правим малим естетским чудом из ког нећемо желети да изађемо све до последње капи топле воде.

Не морате ићи у спа-центре да бисте уживали под слаповима воде. Довољно је да набавите све популарније, махом четвртастог облика, тушеве већих димензија, који воду пуштају управо на тај начин. Могу бити од месинга, керамике, алуминијума, а уклапају се у амбијент сваког купатила, чак и када је оно сачињено од дрвених елемената. У таквом простору можете да се поиграте перцепцијом, тако што ћете туш поставити у квадратни отвор изнад каде, а изнад њега, на плафон, залепити фото-тапет који осликава небо са облачцима. Још ако додате понеку саксију са бонсаи цвећем на зид вашег купатила, а на плафон поставите дискретно осветљење, имаћете утисак као да се туширате под ведрим небом. Ако, ипак, више волите да се приликом купања осећате као у мору, поставите ситне тегет и тиркизне плочице на један зид и под туш-кабине, а на зидове у купатилу ставите велике плочице са плавичасто-сивим мотивима океанских дубина.

Допада вам се идеја туширања на плажама Балија? Што је онда не бисте пренели у ваш дом? Да бисте то постигли, потребно је да су вам зидови купатила од великог, тамног, необрађеног камења, таваница од светлог дрвета, које прави идеалан контраст, али и да имате папрат или различите врсте палми уз једну страну овог простора. Туш би у овом случају требало да буде у светлијој боји и ретро, округластом, дизајну, а згодно је и да имате дрвену столичицу на коју можете да седнете и препустите се звуку и додиру воде и лишћа. Модерна је и мешавина источњачког и колонијалног стила, која подразумева китњасте, шарене плочице на једном, и уске, правоугаоне, беле на другом зиду, као и алуминијумски туш са некада популарним завртњима за воду.

Уколико сте природњак, пријаће вам брчкање у кади поред стакленог зида, са погледом на зеленило или купање на једноставном, дрвеном постољу, у башти испред куће. Занимљиво решење је и туш-кабина "осликана" годовима, која ствара утисак да сте буквално ушли у унутрашњост дрвета и обогатили је тушем и дрвеним клупицама у боји месинга. Предлога је много, па верујемо да ћете лако пронаћи своје место под тушем.