НЕМА особе која са одушевљењем обавља кућне послове, неки то чине са мало воље, а неки без имало елана. Психолози тврде да однос који имамо према одређеним обавезама одређује наше склоности и особине.

Оптимисти не воле спремање ормана и тешко се одричу ствари које су старе и двадесетак година јер их за њих везују успомене. Они који нерадо чисте фижидер важе за перфекционисте али су, веровали или не, неуредни. Јер перфекционисти неће урадити ништа ако нису сигурни да ће то бити савршено.

Прање каде није за спонтане особе које не воле планове на дуже стазе, док рибање плочица у купатилу никако не иде уз оне широких схватања. Са прашином се хватају укоштац тек када се одлуче за велико спремање у кући. Прање судова за креативне особе је права ноћна мора, тешко им је и да их убаце у машину, али им зато кување причињава велико задовољство.

Уметничке душе ће радије викенд провести читајући, пишући, цртајући или певајући него са усисивачем у руци. Реалистичне особе муку муче са брисањем прашине, воде се логиком: "Зашто је уопште брисати када ће се поново појавити."