ПОСТОЈЕ уља чији мирис комарци не воле, а то су уље лимуновог еукалиптуса, цитронеле, лаванде, рузмарина, кедра, питоме нане, каранфилића, цимета, лимунове траве.

Запамтите, етерична уља никада не стављате директно на кожу, већ ставите близу места где боравите. Или, укапајте мало у дифузер или у арома лампицу. Мирис ће испунити простор и отерати крвопије.
Прочитајте још: АВИОНИМА НА КРВОПИЈЕ: Почело сузбијање комараца из ваздуха у Београду (ВИДЕО / ФОТО)
Уколико желите заштиту да ставите на кожу, тада етерично уље разблажите. На пример, ставите неколико капи у маслиново уље, добро протресите па тиме шприцајте кожу. Ако не желите да будете масни у бочицу ставите 100 мл 70-процентног алкохола и на пример, 50 капи етеричног уља нане и шприцајте на одећу (не на кожу). Поступак понављајте сваких сат до два.

ПОМОЋИ ЋЕ И ТАЛОГ ОД ЦРНЕ КАФЕ

Све што требате да урадите је да га добро осушите, ставите у малу металну посудицу или на комад алуминијске фолије и напољу запалите. Мирис ће растерати крвопије и држаће их подаље од вашег дома. Овај начин одбијања комараца препоручује Америчка агенција за заштиту околине као одличну алтернативу куповним средствима.
(24sata.hr)