Ма како на први поглед изгледало да пси или мачке нису добар детаљ у ентеријеру, није тако. Можете имати леп и са укусом осмишљен дом и кад га делите са кућним љубимцем, потребно је само да се придржавате ових правила.

Не купујте скупе тепихе - Ако имате скуп тепих, попут персијског, најбоље да га окачите на зид као таписерију. У супротном, после неког времена ћете вероватно морати да га баците. Избегавајте тепихе који иду од зида до зида јер ће се на њима задржавати псећа длака, мириси, а одржавање је проблематично. На под ставите мањи јефтинији примерак који можете лако одржавати и по потреби мењати. Најбоље да буде у истој боји као ваш љубимац да би се длаке мање виделе.

Керамичке плочице - Најбољи избор за под су керамичке плочице јер се лако чисте, а отпорне су на мрље. Чине просторију елегантном, а псу омогућавају да се охлади и дремне на високим темепратурама. Порозни материјали као што је мермер нису потпуно сигурни јер киселина из пљувачке вашег љубимца може оставити мрље на овом материјалу. Дрво би такође требало да избегавате јер га велики пси могу "грицкати".

Пажљиво са ломљивим стварима - Скупоцене вазе, елегантни сувенири, ломљиво посуђе нису добар избор ако имате љубимца. Овакве предмете ставите у висећи део са стаклом, тако да можете да уживате у погледу, а животиња не може да им науди. Уместо на ситнице, акценат баците на уметничка дела која су на зидовима сигурна од вашег љубимца.

Савет плус: Кад је реч о намештају, најбоље да избегавате светле боје, а од материјала осетљиве тканине, као и плиш јер је магнет за длаке.