ЈЕДНА од најпознатијих светских фирми за боје “Пантоне” објавила је да је у 2017. години “фарба бр.1” неонска и јака зеленкаста нијанса, која балансира између зелене и жуте.

Такозвана гринери нијанса изгледа одлично у природним ентеријерима и може да се уклопи у неочекивано колоритним амбијентима, са бојама као што су светло розе, тамноплаво, бордо, бело. Ова боја може да се користи на зидовима, намештају, тканинама, али само као детаљ.

Уколико се одлучите да неки од зидова окречите у ову прилично јаку боју, рачунајте да ће свакако бити центар пажње у вашем стану. Акцентни зид може бити прекривен тапетама са обрасцима.

У случају да не желите велике промене, можете да се одлучите да ову хит боју користите за постељину, завесе, јастуке, тепихе и тапацирунг, што ће учинити ваш ентеријер врло стилским и смелим. Ова нијанса заиста привлачи пажњу, што ће вам сигурно потврдити и сви ваши гости.

Намештај је још једно решење ако хоћете да будете модерни и у стан унесете “боју године”. Постоји много стилова и комада намештаја које можете да “озелените” - столице, софе, ормари, отомани, фотеље, креденци... Водите рачуна да са овом јаком бојом не претерате, користите је само понегде и комбинујте са неким другим, умирујућим тоновима.