Декоративни камен

М. Д. П.

08. 06. 2009. у 11:59

Декоративни камен
Вештачки камен украшава домове широм света, а нарочито је популаран у модерним и пространим европским кућама и становима. Овај детаљ присутан је једнако у стамбеним и пословним просторима, јер у амбијент уноси ноту луксуза и елеганције.

Вештачки камен украшава домове широм света, а нарочито је популаран у модерним и пространим европским кућама и становима. Овај детаљ присутан је једнако у стамбеним и пословним просторима, јер у амбијент уноси ноту луксуза и елеганције. Најчешће се поставља на један зид, односно део зида у дневном боравку (углавном као фасада камина), спаваћој соби и трпезарији. Може да се постави и око камина, али тако да буде најмање 50 цм удаљен од отвореног пламена, као и у близини воде ако се заштити специјалним премазом. Има снажан визуални ефекат, а његова неравномерна површина доприноси динамици у простору.
Декоративни камен најсличнији је природном, али много је лакши од њега, тако да се лакше монтира на зид, а вешти мајстори могу дневно да уграде од 10 до 20 метара квадратних. За разлику од природног, код вештачког је задња страна храпава, па приликом уградње нису потребно посебни носачи. Већина модела не мора да се фугује. Поставља се преко грубо обрађеног зида, малтера, гипсаних плоча, металне конструкције, дрвета...
У погледу боје и текстуре, декоративни камен представља верну имитацију природног и пружа безброј могућности за комбиновање. Сјајно се уклапа у модеран и класичан енетријер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Zdenko

20.10.2009. 22:49

Ako nekoga zanima može pogledati na ovom sajtu kako se postavlja kamen i prednosti veštačkog kamena...... www.alpinostone.rs