Када се деца мрште на храну: Родитељи, морате бити одлучни у намери да малишане натерате да једу здраво

З.О.Ј.

недеља, 31. 05. 2020. у 19:50

Када се деца мрште на храну: Родитељи, морате бити одлучни у намери да малишане натерате да једу здраво

Depositphotos

Навике у исхрани стечене у најранијем детињству изузетно су важне за касније понашање
РОДИТЕЉИ често морају да буду прави виртуози у убеђивању деце када треба да једу, јер им се многе намирнице не допадају, чак и оне које пре тога нису пробали. Морају да буду одлучни у намери да малишане натерају да једу здраву храну.

Навике у исхрани стечене у најранијем детињству изузетно су важне за касније понашање деце. До предшколског узраста требало би их навићи на што разноврсније намирнице, како би касније прихватали најразличитије укусе хране, наглашавају дечји психолози.

Треба да уведу у исхрану више врста интегралног хлеба и пецива јер су ове житарице врло важне. И колаче би требало правити од интегралног, а не белог брашна. Палачинке које деца радо једу, најбоље би било припремити од хранљивог хељдиног брашна који ствара дужи осећај ситости, па се посебно препоручује гојазним малишанима.

За сутлијаш се такође препоручује изузетно здрав интегралан, а не обични пиринач. Уколико одбијају одређену врсту воћа и поврћа, родитељи могу да их надмудре тако што ће направити салату са различитим поврћкама.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације