Видите ли ове симптоме код своје бебе хитно позовите лекара: Мама открила како је њен син од седам недеља изгледао од КОРОНЕ (ФОТО)

Novosti online

уторак, 31. 03. 2020. у 17:59

Видите ли ове симптоме код своје бебе хитно позовите лекара: Мама открила како је њен син од седам недеља изгледао од КОРОНЕ (ФОТО)

Facebook

Британка Тони Родес који живи у близини Басилдона, у Есексу, приметила је да њена беба - седмонедељни Цуртис изгледа "узнемирено"
Британка Тони Родес који живи у близини Басилдона, у Есексу, приметила је да њена беба - седмонедељни Цуртис изгледа "узнемирено" и да његов плач звучи другачије него иначе.

Осим тога, био је изузетно уморан па се чак ни у сну није врпољио као што је то редовно радио прије, преноси The Sun.

Ујутро је приметила како су му се на кожи појавиле мрљице, док је једно око било натечено и сузило је. Такође је имао благи кашаљ и повремено је кијао.

Забринута мама, заједно са супругом Кеном, одлучила је да поведе Цуртиса код педијатра. Лекар је рекао да му је телесна температура повишена, а како му је и пулс био убрзан, посумњао је чак и на сепсу.

Дали су му антибиотике и од породице је затражено да остане у болници 48 сати док су чекали резултате неких резултата крви.

Циртису су такође дали тест који потврђује присутност корона вируса - као што се чини с већином болничких пацијената у Великој Британији, а родитељима су рекли како ће морати причекати резултате неколико дана.

Два дана након тога Цуртису се стање побољшало, укупно је добио три ињекције антибиотика и послат је кући.

- Рекли су нам да треба да пазимо и да посматрамо промене на себи. Кен и ја нисмо искусили ништа од типичних симптома за које смо чули, као што су главобоља, губитак мириса, бол у грлу и врату. Једино што смо осећали је био умор - испричала је.

Додала је како деле своју причу да би упозорили друге родитеље, али их и уверили да ће све бити у реду ако се њихова деца заразе.

Након бројних реакција, Тони се захвалила свима на бризи и подршци. Најчешће питање које су јој постављали било је "Како се Цуртис заразио?".

-Истина је да немамо појма, како се уопште ико зарази? Симптоми су јако уопштени и Кен и ја смо имали неке, но неће нас тестирати осим ако нас приме у болницу. Хвала Богу, откако смо код куће Цуртису је све боље, изгледа као да се опоравља од прехладе - рекла је.

Температура је беби сада нормална, а кашаљ му звучи пригушено и суво. Плачљив је више него иначе те чешће пуни пелене, али осим тога све је О.К.

Доктори су нас уверили како ће све бити у реду с њим, међутим ако приметимо да му недостаје дах треба да га хитно одведемо у болницу.

- Видите ли ове симптоме код своје деце, реагујте и назовите лекара - саветује свим родитељима Тони.