Ово је моменат када можете да их заразите књигама: Читајте са децом наглас

Т. Л.

26. 03. 2020. у 09:15

Ово је моменат када можете да их заразите књигама: Читајте са децом наглас
Проширује се речник малишана и њихово опште знање
ВРЕМЕНА за читање коначно имамо, али ако вашим малишанима недостаје мотивација, сетите се да је ово моменат када можете да их "заразите" књигама и развијете им читалачке навике.

Весна Петровић, психолог и психотерапеут, каже да је пожељно да уведете читање као породични ритуал и одредите да се он одиграва сваког дана у исто време.

- Најбоље је да то буде предвече - препоручује Петровићева. - Читајте наглас књигу по избору ваше деце, а онда је дајте њима, да и они вама прочитају неколико редова или, још боље, страница. Све зависи од узраста. Тако ћете бити сигурни да сте квалитетно организовали њихово и своје време, а успут сте деци послали здраву поруку. Пустите их да она вама наметну свој укус, а ви њима сугеришите нешто што мислите да би могло да им буде забавно и корисно.

Читање наглас је добро јер се радња књиге поставља у средиште дечје пажње, као извор корисног и узбудљивог искуства.

- Осим тога, проширује се речник малишана и њихово опште знање, они тако маштају о људима, местима и ситуацијама које нису упознали и доживели - тврди стручњак.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Mara Iz Drvara

26.03.2020. 10:01

Znači smrtonosni virus treba da nauči roditelje šta da rade sa decom a ne samo da im TUTNU mobilni i tablet da bi RODITELJIMA bilo lakše!