То што је ваш малишан тих, миран, повучен и веома осетљив може да буде јасан показатељ да припада категорији такозване кристалне деце. Они одавно нису непознаница, а рођени су између 1995. и 2005. године и сматра се да је њихова мисија да духовно пробуде људски род. Како? Тако што трансформишу свет изразито развијеном емпатијом, мирољубивошћу и спремношћу да праштају.

Кристална деца углавном имају крупне или продорне очи којима, дубоко аналитички, посматрају све око себе. Скенирају људе и ситуације без речи, али умеју позитивно да одговоре на сваки добронамерно упућен поглед. Верује се да, на прву лопту, могу да прочитају нечију душу, али и карму.

Каже се да имају ауру кристалнозлатне боје са пастелним нијансама и називају их учитељима оснаживања. Умиљата су, блага, нежна и сензитивна. Имају развијену интуицију и телепатске моћи, а свет око себе често доживљавају као бучно и конфузно место за живот. Повлаче се у музику и уметност уопште, јер су врло осећајна и креативна. Блиска су са родитељима, док им је социјални живот махом оскудан, јер више воле да буду у тишини уместо да се расправљају, убеђују, прегањају. Осетљива су на мирисе, боје и укусе, због чега су склонија алергијама.

Причају мање од осталих, а често се дешава да проговоре тек око четврте године. Када осете опасност, повлаче се у себе, што неретко резултира тиме да им се приписује аутизам у раном детињству. Лори Џонсон, који је много писао на ову тему, закључио је да овај поремећај настаје као последица несвесног дизања "бране" од унутрашњег хаоса, негативних осећања и непријатних вибрација. Јер, иако су кристална деца посебно отворена за љубав, она више живе у свом изолованом свету, што и те како брине родитеље. Али, стручњаци кажу да не треба да паниче што су им малишани другачији, посебни. Важно је да одрасли што пре схвате да морају да поштују њихову различитост, а не да их терају да буду као сви други.

Кристална деца размишљају у сликама, а не у речима, као већина, па родитељи могу да им саопште све што желе преко таквих садржаја. Не трпе притиске и на њих реагују блокадом и повлачењем. А на разумевање одговарају изражавањем захвалности и поштовања. Од њих може много да се научи о праштању, толеранцији, смирености, поверењу и моћи невербалне комуникације. Све што траже је да их не смештате у шаблон и да не робујете стереотипима.


ИНДИГО РОДИТЕЉИ И ДУГИНИ МАЛИШАНИ

Пре кристалне деце су "владали" индиго малишани, који су рођени углавном седамдесетих година прошлог века. Она су се препознавала по својој јакој вољи и јасној мисији у животу. Рушила су конзервативни систем вредности, борила се за правду и против ауторитета који не заслужују то да буду. Називали су их бунтовницима и ратницима, снажног темперамента и велике одлучности.

Родитељи кристалних малишана углавном припадају индиго генерацији. А као трећа генерација посебних долазе - дугина деца. Сматра се да су она ту да доврше мисије индиго и кристалне генерације, градећи до краја оно што су претходници започели.