6 разлога зашто су деца рођена у децембру посебна

Новости Онлине

04. 12. 2019. у 22:54

6 разлога зашто су деца рођена у децембру посебна

Depositphotos

Доносимо шест чињеница о бебама рођеним у децембру, које су потврдили научници
АКО вам је децембар посебно срећан месец, јер је ваше дете стигло у ово доба године, онда би требало да знате и да је оно посебно. Доносимо шест чињеница о бебама рођеним у децембру, које су потврдили научници.


Мање деце у ово доба године
Ово је месец када се статистички рађа најмање деце. Иако ће се можда дететов рођендан поклопити с неким празником, ово ипак значи да ће ваше дете да слави у најчаробнијем месецу у години када већина људи осећа радост и весеље.


Рано се буде и иду на спавање
Истраживања италијанских и шпанских студената открило је да особе које су рођене у децембру јутарњи типови, за разлику од оних који су рођени лети. Друге студије показале су да су деца рођена у зимским месецима иду раније на спавање.


Велика вероватноћа да ће дечаци бити леворуки
Психолози са Универзитета из Беча открили су да дечаци рођени од септембра до фебруара имају већу шансу да буду леворуки. Истраживачи се још питају о чему се ради.


Дуговечност
Сваки родитељ жели да његово дете дуго живи, а деца рођена у децембру имају веће шансе. У часопису Journal of Aging Research објављена је немачка студија која каже да ова деца имају "значајно већу вероватноћу да живе до 105. године, у поређењу с бебама рођеним у јуну".

Depositphotos

Мање су раздражљиви
Истраживање представљено на Европском колеџу нуропсихофармакологије проучавао је 366 студената и њихове карактере. Открили су да су они рођени лети обично ћудљиви. А деца рођена зими су мање раздражљива. Конкретно, рођени у децембру мање псују.


Рођени су спортисти
Деца рођена у ово доба године су природни спортисти, према истраживању објављеном у часопису The International Journal of Sports Medicine. Ово је изражено због тога што су били више изложени витамину Д (више летних месеци) током трудноће.Аутор: РТЛ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Dejan

11.12.2019. 12:43

imam 60 god i rodjen sam decembra.Sve se poklapa u mom slucaju 100%.Cak sam i levoruk.