Нормално је, чак и здраво, да се браћа и сестре свађају, поготово док су у млађем узрасту, али је веома важно да их научите како да превазиђу размирице. Често ћете морати ви да се умешате, али неретко ће и сами решавати несугласице.

Понекад се јунаци из бајки или цртаних филмова љуте на своје рођаке. Искористите неку од прича коју ваши малишани воле, у којој сестра опрости увреде својим најближима, попут "Пепељуге" и усмеравајте их ка литератури и медијским садржајима који промовишу важност породице, опроштај и решавање потешкоћа.

Када се деца посвађају, реците им да седну и напишу писмо у ком ће објаснити како се осећају. То ће им помоћи у схватању да се расправљају око нечег што и није претерано важно, стављајући акценат на проживљена осећања која би ово друго могло превидети.

Радите нешто "посебно" са сваким од њих појединачно. Можда вам се чини да ће их то учинити љубоморнима, али верујте да има предности. Док год деца добијају подједнаку, личну пажњу, осећаће се да их вреднујете као појединце, а не као "збирну" децу. Ово такође доприноси стварању здраве дистанце између њих.

Дајте им да заједно реше неки проблем, попут прављења слагалице. Када је сложе, дајте им тежу. Ово ће их научити да помажу једно другом и ослањају се на међусобну подршку. Јачајте им авантуристички тимски дух, тако што ћете их водити на камповање, пецање или једноставно у зоолошки врт. Похвалите их када видите да се добро слажу, јер позитивна критика важна је колико и негативна.