Септембарска деца су интелигентнија

С. Д.

17. 09. 2019. у 10:28

Септембарска деца су интелигентнија

Depositphotos

Деца рожена у септембру су мање везана за родитеље и са нестрпљењем чекају почетак школске године. Имају боље оцене, уписују престижније факултете, а имају и мање шансе да развију делинквентно понашање

СТУДИЈА "Доба поласка у школу и когнитивни развој" показала је да су деца рођена у септембру интелигентнија и напреднија од својих вршњака. Истраживање полази од тога да су ови малишани у предности јер су најстарији и најзрелији у разреду, па су самим тим имали више времена да развију знања и вештине које су им потребне у школи.

Студијом је обухваћено више од милион деце, између шест и 15 година, а они рођени у септембру су из године у годину показивали најбоље резултате.

Научници су дошли до закључка да је предшколска година кључна за социјални, емотивни и когнитивни развој детета јер им помаже да се што боље припреме за школске обавезе.

Септембарска деца су мање везана за родитеље и са нестрпљењем чекају почетак школске године. Имају боље оцене, уписују престижније факултете, а имају и мање шансе да развију делинквентно понашање. Треба имати на уму да развој интелигенције детета зависи од више фактора, између осталог од утицаја родитеља, као и социјалног и економског статуса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Drugo mišljenje

17.09.2019. 11:14

Uz duzno postovanje, ovo uopste nije tacno.Uvreda za svu decu u ostalim mesecima.

Bambi

17.09.2019. 17:48

Nekad su u vojsku inteligentnije regrutovali bas u septembru.A jedan drug koji je rodjen u septembru je sa lakocom zavrsio razne čkole.