Батине успоравају развој вештина

Т. Л.

13. 09. 2019. у 20:41

Батине успоравају развој вештина

Depositphotos

Научници још истражују ову тему, али недавна студија показала је да постоји негативна веза између батина у детињству и даљем развоју детета

У последње време све се ређе може (или сме) чути да је батина из раја изашла. Оно што је некада било подразумевајуће средство у васпитању, данас је готово озлоглашено. Научници још истражују ову тему, али недавна студија Доналд и Цукер медицинске школе показала је да постоји негативна веза између батина у детињству и даљем развоју детета.

Истраживачи су закључили да што је малишан више пута физички кажњаван у раном узрасту, веће су шансе да има проблем са писањем, читањем, критичким просуђивањем, социјализацијом и емоционалном писменошћу.

Научници су открили да је две трећине деце, од 5 година па надаље, имало бар једну стагнацију у развоју вештина, а да је 44 одсто њих добијало батине у претходном периоду, док је остатак био само прекорен.

Испоставило се да су малишани које су родитељи тукли у раном детињству имали пет пута веће шансе да развију проблем у учењу језика.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Zigula37

14.09.2019. 00:02

Aaaa pa onda svi do 2000 godine od postanka sveta su sputavani i unazadjivani e sad ce da procvetamo uz vase prosvetljenje i odgajanje prognoziram brzu propast porodice braka drustva drzave i planete ali samo nek NVO budu zadovoljne.