Да сан ништа не ремети

среда, 17. 10. 2018. у 21:50

Да сан ништа не ремети

Shutterstock - Shutterstock

Важно да беба стекне рутину и да се увек опусти пре спавања, како би се умирило. Предлог је да беби направите топлу купку, увек у исто време, а да затим замрачите собу и пустите неку лепу музику

РОДИТЕЉИ се често жале да не успевају да успавају своју бебу или да се пробуди чим заспи, док терапеут Меган Фаре каже да је то зато што одрасли несвесно ремете бебин сан. Она објашњава да је важно да малено биће стекне рутину и да се увек опусти пре спавања, како би се умирило. Меган предлаже да беби направите топлу купку, увек у исто време, а да затим замрачите собу и пустите неку лепу музику - успаванке или да јој читате бајку.

- Рутина спавања је једноставна стратегија за сигурно успављивање беба - каже Меган. - Иако може да се чини као дуготрајан процес, дугорочно ће вам уштедети енергију и време. Осим тога, рачунајте да је прерано одвикавање од кревеца и навикавање на кревет класична грешка коју родитељи праве. Тек када дете може само да се извуче из кревета, тада треба да се пребаци у кревет. И не игноришите бебине знакове умора који укључују трљање окица, зевање, нервозу, губитак интересовања за игру, јер она тада мора да се смести на спавање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације