Од мамине мазе до самосталног малишана

Т. Л.

20. 01. 2017. у 16:43

Од мамине мазе до самосталног малишана
Педијатри саветују мамама да од малена навикавају децу да буду самостална

ВАШЕ дете неће да се одвоји од вас, чим му окренете леђа почиње да плаче, ако га оставите са неким, хистерише, не може да заспи ако га не мазите и не држите за руку све време...

Ово може да буде веома напорно, али мајке обично пристају на дечја правила и повинују им се. Раде све што они сузама издејствују. Међутим, стручњаци кажу да је то грешка, јер такви малишани имају велике шансе да израсту у вечите мамине мазе, којима све мора да буде подређено у животу, иначе ће бити несрећни.

Да се то не би десило, педијатри саветују мамама да од малена навикавају децу да буду самостална. Уместо да их све време држе поред себе, требало би да их сваког дана остављају са татом или баком и деком, када су бебе на 15 минута, затим на пола сата и онда сваки пут продуже време раздвајања. Иако ће у почетку сигурно плакати, јасно је да неће умрети због тога, а полако ће почети да се навикавају. Исто важи и за успављивање. Свако друго вече нека их успава тата или неко близак, како би беба научила да није мама једна једина особа на свету.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације