Иако је деловало да златни сјај око очију неће одмаћи даље од модних писта, ипак се догодило да жене, нарочито млађе, овај тренд радо прихвате. Тако су поједине у своје несесере са шминком уврстиле златне ајлајнере и њиме извлаче готово неприметне, али и дебље линије на горњој ивици очију, док доњи део оцртавају једва приметном сјајном сенком.


У неким случајевима, док горњу ивицу украшавају златни тонови, на доњој је такође светлуцави ефекат али, на пример, зеленкасти, љубичасти, бонзани, чак и наранџасти. Подразумева се, остатак шминке треба да изгледа што природније, односно да буде готово неприметан. Уколико, ипак, више волите да истичете усне, онда нека се златни сјај нађе на њиховој средини, на подлози коју чини таман руж.

Када је реч о ајлајнерима, модерни су и мат, али у јарким бојама, нарочито црвеној и нијанси шљиве. Довољно је да уз линију трепавица оставите ни претанак ни предебео траг ајлајнера и да постигнете разиграност. Исти ефекат ћете добити и уз помоћ масних сенки за очи, с тим што тада можете да употребите и црни ајлајнер као контраст и на тај начин још више нагласите јарку боју за коју сте се определили. Потези четкицом могу да буду потпуно равни, али дама више воли да линију на крајевима очију мало извију.