СЕОЗОНА пред нама биће у знаку елегантних фризура и природних тонова у коси. Дакле, висока мода је поново апсолутни хит. Фризер и едукатор Тања Шобота наглашава да се у духу старих времена враћају таласи, пунђе и савршено стилизоване фризуре у кабаре стилу. Неизоставни су и украси за косу, попут шнала, чешљева или украсних укосница са цирконима.

- Овај модни тренд описује жену као изузетну, женствену и стилизовану даму - каже за "Живот плус" Тања Шобота. - Фризуре у кабаре стилу захтевају доброг мајстора и озбиљну прецизност, па не могу да се раде код куће. Оне су за девојке које знају шта је тренд, па их често бирају за најважнији дан у животу, за венчање. То су ванвременске фризуре, зато је овај избор одличан.

Када је реч о дужини и боји, у наредном периоду носиће се коса средње дужине, меких облика, хладних тонова и нијанси, лепршава и, наравно, здрава.

- У ранијем периоду у моди су били јаки тонови (crazy color) али то сада пада у заборав. Надоградња је такође аут, носиће се само као додатак за пуноћу косе, али не и за продужавање. Најзаступљенији ће бити хладни тонови, природни од најтамнијих до најсветлијих - сребрних. Пастелне нијансе су такође у тренду као што су беби розе, плава и лила, док дужина зависи од квалитета косе и облика лица. Препорука светске организације HCM из Париза је да је преломљена коса средње дужине најженственија. 


Као што се враћамо природи и органској исхрани, тако враћамо и природност покрета косе. Важно је поменути и адекватну негу која подразумева производе за тачно одређени тип длаке и која даје најбоље резултате. Ту су и маске које дубинско хране косу и до два месеца - открива Тања Шобота.