Да ли даме умеју да одаберу прави брусхалтер за своје груди? Амерички и британски стручњаци одговарају одрично. Чак 85 одсто жена носи неодговарајући брустхалтер, а 65 процената је изразило жељу да би желело да су удобнији. Већина носи погрешну величину корпе због чега се брустхалтер подиже преко груди или стоји превисоко на леђима, показују британска истраживања.


А због лоше одабраног грудњака могу да настану проблеми са кичмом, слични онима које изазива неудобна обућа. Ово најбоље знају даме са већим грудима које се због неадекватног брусхалтера грбе и пате од болова и замора у пределу врата и леђа, истичу британски стручњаци.

Модерни брусхалтери управо притискају и подижу груди, што делује оптерећујуће, објашњавају. По њиховом мишљењу, најбољи су грудњаци са бретелама које се укрштају на леђима, олакшавајући на тај начин ношење "лепог терета". Стручњаци, иначе, сматрају да је боље да не носите брустхалтер уколико није одговарајуће величине, а и ако јесте не чините то дуже од 12 сати у току дана.