Крзнене бунде и прслуци пркосе заштитницима животиња

С. Б.

22. 01. 2020. у 18:24

Крзнене бунде и прслуци пркосе заштитницима животиња

Илустрација / Фото Depositphotos

Одећи сачињеној од дивљих животиња није дефинитивно одзвонило. Дизајнери се и даље утркују ко ће да измашта гламурознију бунду

УПРКОС томе што је држава Њујорк годину отпочела забраном продаје крзна, због чега су љубитељи бунди из Харлема завршили у сузама, одећи сачињеној од дивљих животиња није дефинитивно одзвонило. Дизајнери се и даље утркују ко ће да измашта гламурознију бунду.

У игри је, наравно, и еко крзно, али они са дубљим џепом пре бирају моделе сачињене од коже лисице, сребрне лисице, вука, ракуна, зеца... На цени је нарочито арктичка лисица, јер је њено крзно најпогодније за фарбање.

Отуда, уз природне нијансе бунди (бела, браон, црна), виђамо и оне у љубичастој, црвеној, розе, плавој боји.

Нарочито су модерне бунде без рукава, односно крзнени прслуци, испод којих се носе јакне, ролке, хаљине од трикотаже... За дневну варијанту комбинују се уз фармерке, тренди пар обуће и качкет, а за ноћни излазак уз високе потпетице и елегантне панталоне, хаљину, сукњу, шешир.

Иако је крзно материјал који се не украја лако, дизајнери су успели да се поиграју њиме. Тако су у понуди најразличитији кројеви прслука - од потпуно равних, преко веома “устручених” до оних који подсећају на балон, па стога нису најбоље решење за даме које кубуре с вишком килограма.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације