Уносите протеине и Б витамине: Убрзајте раст ноктију

Б. Ј.

08. 01. 2020. у 15:18

Уносите протеине и Б витамине: Убрзајте раст ноктију

Илустрација / Фото Depositphotos

Ако вам је тешко да дочекате да нокти постану довољно дугачки, примените неке од ових савета како да убрзате њихов раст, а тичу се исхране, скидања лака, излагању хемикалијама...

Волите дуге нокте, али чини вам се да никада нећете дочекати да вам довољно порасту? Ево неколико савета како да убрзате њихов раст...

- Једите што више протеина. Намирнице богате њима, попут јаја, меса, пасуља, грашка, као и протеински шејкови, убрзаће раст ноктију.

- Уносите витамине Б комплекса, јер он је најважнији кад су у питању коса, кожа и нокти. То можете да учините кроз исхрану (жуманца, џигерица, кикирики, зелено лиснато поврће) или узимајући додатке исхрани.

- Немојте да користите скидач лака са ацетоном, јер он исушује нокте, чинећи их ломљивим. Радије употребљавајте уљане скидаче лака са ноктију, који уједно негују и заноктице.

- Редовно их турпијајте да бисте уклонили и најмању неравнину или искрзану ивицу, које могу лако да доведу до пуцања ноктију.

- Сваког другог дана мажите их мешавином маслиновог уља и лимуновог сока (у две кашике уља сипајте 10 капи сока).

- Носите гумене рукавице приликом прања судова, купатила или подова и тако спречите директан контакт са хемикалијама које уништавају нокте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације