Све у знаку гламура: Шљокице и јаки кармини у најлуђој ноћи

Славица Добросављевић

31. 12. 2019. у 14:30

Све у знаку гламура: Шљокице и јаки кармини у најлуђој ноћи
Све је дозвољено, али императив су сјајне усне, хајлајтери и глитери

МНОГЕ даме увелико размишљају о томе како ће изгледати на дочеку Нове године. Професионална шминкерка и едукаторка Наташа Брашанац наглашава да у "најлуђој" ноћи све треба да буде у знаку гламура, па и шминка. Сјајне усне и хајлајтер су императив у новогодишњој ноћи, као и глитер (шљокице) који се наноси на регију ока. Мада се трендови мењају, правило које томе не подлеже је да свака жена шминком треба да нагласи оно најлепше на њеном лицу.

- У новогодишњој ноћи све треба да блиста, па и наше лице - каже за "Живот плус" Наташа Брашанац. - Сходно емоцијама које носимо на дочеку, то се види кроз изражај ока. А ефекат среће је веома важан. Жене би требало да изгледају другачије. Мада се технике и трендови шминкања мењају, сваки подразумева да кожа буде здрава, тен блистав и да сијамо. Односно, да то буде у складу са гардеробом коју имамо на себи. У "најлуђој" ноћи је све дозвољено, лепљење звездица, бисера... Једна девојка ми је пре неколико година тражила цирконе на обрвама и то је изгледало прелепо.

ПУДЕРИ (ПОДЛОГА)

Подлога зависи од типа коже, али не треба да буде превише тешка како би се жена осећала лепо са шминком на лицу целе ноћи. Постоје три врсте пудера, али прво наносимо прајмер као подлогу, такође у зависности од типа коже, после тога течни пудер, па компактни (камени) и на крају пудер у праху, уколико кожа исијава да би се отвориле поре. Код дехидриране коже стављамо што мање компактног пудера.

ПОДРУЧЈЕ ОЧИЈУ

Свакако треба истаћи око, па се препоручују ајлајнери, јер показују сензуалност погледа. Уколико то капак дозвољава, можете да ставите и вештачке трепавице. Женама које нису за то, јак волумен даће добра маскара, али и глитери. Сенка може да буде масна или са ефектом "воде" (јер су искричавост и блиставост у тренду), али и компактна. Шта год да ставите на лице, најважније је да то умете да носите.

РУМЕНИЛО

Затим се прелази на сенчење контуре лица, а то значи да руменило и хајлајтер морају да буде умерени. Хајлајтер можете да нанесете на регију јагодица, па преко руменило или споља да одвоји регију ока и контуре јагодичне кости. Не може и једно и друго!

Фото: Дарко Поповић

КАРМИНИ

- Све што садржи сјај даје уснама пуноћу. У свакодневним приликама препоручујем благе и хидрантне кармине, али у новогододишњој ноћи они нису најбоље решење, као ни мат. Користите седефасте, оне који су много глитера и јаку "показну моћ". То су пурпурни, црвени, бордо, љубичасти или кармини боје малина. Они су у тренду. У "најлуђој" ноћи је све дозвољено и жена треба да се нашминка онако како жели - каже Наташа Брашанац.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације