Када радим, моје лице у просеку седам сати трпи тешку студијску шминку. Ако знате да имам недељно четири радна дана, некада и пет, јасно вам је зашто се у приватне сврхе не шминкам. Уколико нека прилика то и захтева, користим најлакше могуће пудере и руменила, углавном минералне – каже Маја Манојловић, водитељка ТВ Пинк, откривајући на који начин се негује зими.


ЛИЦЕ

- Ово годишње доба захтевније је за негу само по питању хидратације. Неговање коже лица почиње од чишћења. Најважнија је генетика, јер вам диктира колико ћете моћи да урадите са вашом кожом. Оно што сте наследили можете да унапредите, а ако желите још више да успете у томе, знајте да је скупо. Мој јутарњи ритуал изгледа овако: прво се умијем пеном за мој тип коже, која је нормална до мешовита, након тога нанесем тоник чија је сврха да кожи, која је била мало исушена после тог умивања, вратите хидратацију и припремите је за крему коју наносите после тога. Након тоника стављам серум за хидратацију и смањивање проширених пора, па на њега наносим крему. На крају намажем крему за око очију, која би требало мало да "издува" подочњаке ако су отечени након спавања.

Увече радим све исто, осим што најпре мицеларном водом скинем шминку са лица, а на крају око очију ставим серум против бора, па после њега крему за око очију. И за јутарњи и за вечерњи третман лица потребно ми је 15 минута. Поред тога, дерматолог код ког идем на месечном нивоу одређује ми када ћемо радити пилинг, а када чишћење лица. Не волим да користим ботоксе, да имам лице без мимике, то ми је страшно. Јесам пробала, али сам једва чекала да прође ефекат тога. Реч је о трауматичном искуству које не желим да понављам. Немам ништа против да то користе жене које заиста имају изражене боре. Ја имам 35 година и није ми потребно.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нега тела током зиме - шта не смете да заборавитеКОСА

Важно ми је да је уредна, свеже опрана, исфенирана, лепа. Најређе је перем код куће, а најчешће у салону или у Пинку. Кад код куће имам времена држим маске на коси 15 минута, а код фризера радим дубинско паковање, једном у два месеца. Не фарбам се бланшом, већ само бојама, па ми је коса здрава иако се фенирам двапут недељно.

КОЖА

Користим производе на којима пише да садрже 90 одсто природних састојака. Важно ми је да немају сулфата, парабена, ни много хемије. У обзир могу да дођу сви производи који одговарају бебама. Такође, стављам пилинге за кућну употребу једном у 20 дана, на бази морских соли, а након тога намажем лосион за тело са много урее или суво уље за тело на бази биља. После сваког туширања следи мазање.

Фото: В. Данилов

НОКТИ

Педикир и маникир препуштам искључиво људима који су за то школовани. С времена на време урадим гел лак на нокте на рукама. Волим природне нокте. Они морају увек да буду уредни, јер руке су оно што прво приметите код некога.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НЕГА ПАЗУХА: Восак или жилет?

ЗУБИ

Зубе негујем онако како ми је зубарка препоручила, електричном четкицом. Имам осетљиве десни, па користим пасту за зубе и течност за испирање уста који их негују, као и конац за зубе, а редовно идем код стоматолога на контроле.

ВИТАМИНИ

У зимском периоду пијем имуно цинк, ујутро витамин Ц, а магнезијум два сата пре спавања, да опустим мишиће (нарочито је значајан за жене). Такође, кашика домаћег меда обавезна је у мом јутарњем ритуалу, а пијем и чајеве, зелени, детокс или од ђумбира, јер лепо утичу на спољни изглед.