БИЛО да имате масну, мешовиту или суву кожу на лицу и врату, крема вам је неопходна. Поставља се само питање да ли крему за негу овог дела тела наносите правилно или погрешно. Ово је врло важно, јер само правилним наношењем кожа упија све неопходне састојке, чиме се побољшава њен тонус и добија свежији изглед, наглашавају стручњаци.

Крему наносите у малим количинама, слојевито. То значи да треба равномерно да је нанесете и утапкате, а ако кожа брзо упије први слој, поступак поновите. Док је мажете, не треба превише прстима да притискате кожу, јер може да дође до њеног растезања и оштећења. Ово је нарочито важно за предео око очију где је кожа најтања и најосетљивија. Зато, када наносите крему у овом делу користите домали прст, јер он прави најслабији притисак на кожу.

Крему утрљавајте тапкањем или изузетно благим кружним, као и линеарним масажним покретима. Прсти, заправо, треба да клизе по кожи лица. Крему увек наносите одоздо ка горе, супротно земљиној тежи. На тај начин стимулишу се мишићи лица и побољшава циркулација.

Када мажете чеони део почните од средине, прстима обе руке. Благим, симетричним покретима крећите се овом регијом до слепоочница.

Због његове осетљивости, предео очних капака тапкајте благим притиском на кожу. Крему наносите од корена носа ка слепоочницама на горњим капцима, а испод очију у супротном смеру, од спољашњег ка унутрашњем делу ока.

Нос је једини део лица који захтева другачије мазање. Уместо да крему мажете ка горе, наносите је од корена носа ка врху, клизећи прстима по кожи.

На образе крему мажите клизећим или благим кружним покретима, такође одоздо ка горњем делу.

С обзиром на специфичан квалитет коже, о врату водите посебно рачуна. Крему наносите прстима од кључне кости ка бради, а подбрадак мажите жустријим покретима длана улево и удесно.