Погрешно перете косу целог живота, постоји бољи начин

Novosti Online

25. 10. 2019. у 20:15

Погрешно перете косу целог живота, постоји бољи начин

Фото: Depositphotos

Многи људи не размишљају о начину на који перу косу. Обично косу прво наквасимо, ставимо шампон, истрљамо и исперемо. Међутим, може то и боље
ЏОН Халал, оснивач странице Chemistry Simplified која открива митове о лепоти, казао је сматра да људи заправо све време косу перу на погрешан начин и дао неколико савета како би заправо требали прати косу.

Прочитајте још: ТРИК ЗА НАЈУКУСНИЈИ ПИРЕ КРОМПИР: Кувате га у води, а то је ГРЕШКА! Ево у чему је тајна(РЕЦЕПТ)

Многи људи не размишљају о начину на који перу косу. Обично косу прво наквасимо, ставимо шампон, истрљамо и исперемо. Међутим, није сва коса једнака и овакав поступак прања неће дати добре резултате за све типове косе, каже Халал, преноси Klix.ba.

На пример, косу која је опрана дан пре је практично и даље чиста и требало би је другачије третирати од масне косе која није прана два или више дана. Оно што је основно правило је да косу перете искључиво млаком водом. Косу испирајте хладном водом јер ће се мање прљати и имаће лепши сјај.

Осим тога пажљиво дозирајте шампон јер превише шампона може уништити косу.

Масна коса мора имати другачији третман. Уколико је прво наквасите и додате шампон тешко ћете уклонити сву масноћу из косе. Због тога прво ставите шампон и мало воде како би се могао умасирати. Када косу детаљно исперете и поновите поступак.

Особе које имају равну косу требало би да је перу сваки трећи дан и користе регенератор, они с танком и коврџавом косом треб да користе мање шампона, а девојке с дугом косом требало би да је перу два до три пута недељно.

Уколико фарбате косу, перите је сваки други дан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације