Ове лоше навике утичу на кожу и чине да изгледате старије

Новости Онлине

14. 10. 2019. у 09:16

Ове лоше навике утичу на кожу и чине да изгледате старије

Depositphotos

Следећих седам навика могу да убрзају старење
УПРКОС стриктном режиму неге, постоји могућност да ваша кожа почне да губи еластичност и да постане врло сува.

Иако вас то одмах асоцира на почетак природног старења, то не мора нужно да буде разлог. Следећих седам навика могу да убрзају процес старења ваше коже.


Вежбање на отвореном без заштитног фактора

Иако вероватно избегавате наношење креме пре тренинга како бисте избегле претерано знојење, требало би да на уму имате чињеницу да је и пола сата вежбања на отвореном довољно да сунчеви зраци оставе свој траг на вашој кожи.


Учестала конзумација алкохола

Осим што изазива мамурлук, алкохол је главни кривац за дехидрацију тела и лошу апсорпцију витамина који су нужни за производњу колагена.


Превише слаткиша

Дошло је време да газиране сокове, чоколаде и разне друге слаткише оставите на страну. Висок удео шећера смањује удео колагена у вашој кожи, исушује је и подстиче настанак бора.


Избегавање сунчаних наочара

Осим што штите ваше очи, сунчане наочаре најбоља су заштита коже око очију, која је врло осетљива. Када купујете сунчане наочаре, обавезно бирајте оне са УВ заштитом.


Слушање гласне музике

Прегласно слушање музике иритира танке длачице у уху које затим иритирају живце у мозгу што доводи до постепеног слабљења слуха, преноси портал Индеx.


Провођење времена пред компјутером

Осим што може да изазове главобољу, провођење времена пред компјутером подстиче стварање подочњака испод очију и бора око њих.


Претерано чишћење лица

Претерана употреба пилинга и средстава за чишћење лица може додатно да исуши вашу кожу и исцрпе природне залихе уља које она производи.


Аутор: Супержена

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације