На цени су природне - дуже и дебље обрве

Славица ДОБРОСАВЉЕВИЋ

25. 09. 2019. у 16:15

На цени су природне - дуже и дебље обрве

Depositphotos

Мој савет девојкама је да их не чупају превише, већ само у оном делу где су израсле, каже козметичарка Жељка Живковић

ОБРВЕ дају лицу посебан израз, па не чуди што им жене посвећују велику пажњу. Мада се трендови облика и дужине мењају, већ неколико година су популарне исцртане обрве, такозвана јапанска метода, које се углавном ради помоћу апарата за трајну шминку. Козметичарка Жељка Живковић за "Живот плус" напомиње да су актуелне оне дебље и што природнијег изгледа:

- То је тренд и у свету, али вероватно неће бити још дуго, јер су се жене полако заситиле. Мислим да ће се вратити у тренд потпуно природне обрве. Код јапанске методе све жене имају исти облик, дебљину и дужину обрва без обзира на контуре лица и да ли им стоји или не. Такав облик обрва подсећа на изглед чоколадне бананице. Али постоје методе за фарбање природно светлијих обрва које дају пуноћу и волумен али и изглед који одговара вашем облику лицу. Фарбање обрва се понавља на три недеље јер се боја испира као и код фарбе за косу, док се поступак исцртавања обрва ради отприлике на годину дана. Код танких обрва за фарбање се користи кана. Мада су у тренду дуже, дебље и израженије обрве, има жена које негују тање. То је ствар укуса.

Осим фарбања и исцртавања, ради се и надоградња обрва, тако што се ставља длака по длака. Наша саговорница наглашава да је реч о ефикасној методи али која код нас није заживела. Постоји и такозвано сенчење обрва које прати њихов природан изглед и ради се помоћу апарата за трајну шминку.

- То су такозване пудер обрве - каже Жељка Живковић. - Код ове методе се испод обрва боји кожа, јача подлога, сенчи обрва или додаје на местима где недостаје. То је најприроднији начин за улепшавање и наглашавање обрва. Велика грешка је што жене рано почињу да их чупају и тако их тање и кваре њихов изглед. Мој савет девојкама је да их не чупају превише, већ само у оном делу где су израсле. Чувајте и негујте обрве. Уколико жена реши да попуни обрве, треба да буде стрпљива и чека да саме порасту, а не да иде на исрцатање.

РИЦИНУСОВО УЉЕ ЗА ЈАЧАЊЕ

КАДА је у питању нега обрва, једна од најзначајнијих природних метода за јачање је помоћу рицинусовог уља. Ставите неколико капи рицинусовог уља на прсте и нежно утрљајте на обрве, све до корена. Ово се практикује пре спавања а ујутру скините остатак уља. Да би се постигао видљив ефекат густих и јаких обрва биће потребно три-четири недеље. Осим третмана рицинусовим уљем, квалитет обрва могу да побољшају и комплекси витамина који се купују у апотеци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)