Време је за светле нијансе косе

С. Д.

петак, 20. 09. 2019. у 12:25

Време је за светле нијансе косе

Depositphotos

Слободно се поиграјте бојама и нијансама, јер је све дозвољено и у тренду. Уколико и погрешите, офарбаћете се поново за тили час. Али акценат је на природним и светлим тоновима

ЖЕЛИТЕ да промените боју косе али страхујете да то не буде потпуни промашај. Нема разлога за бригу. Слободно се поиграјте бојама и нијансама, јер је све дозвољено и у тренду. Уколико и погрешите, офарбаћете се поново за тили час. Али акценат је на природним и светлим тоновима. Боја меда, шампањца, леденосива, плава... Пронађите своју идеалну нијансу и заблистајте ове сезоне.

- Носи се апсолутно све, плава коса, светлосмеђа, праменови и балајаж - каже за "Живот плус" фризерка Биљана Дрљача. - Све боје и нијансе су у моди и то је добро. Тамносмеђа и црна коса су мање заступљене али је све ствар стила, избора и афинитета. Уз мало маште, смелости и консултације са фризером, свака девојка може да изгледа феноменално.

Праменови су увек актуелни, па ће "прошарана" коса многим дамама бити један од главних адута и у наредном периоду. Изгледају лепо и не захтевају чест одлазак код фризера. Бакарна нијанса у виду дискрентих праменова идеална је за бринете са тамнијом косом које чезну за променама. За смеле и оне које желе да буду примећене, прави избор је јаркокорална боја, која је многе већ освојила. Идеална је за свакодневне прилике а истовремено делује моћно и ватрено. Наглашава очи, без обзира на њихову боју и даје нежнији изглед тену.

Апсолутни хит је балајаж, специјална техника преливања боја од најтамнијих нијанси у корену до најсветлијих при врху косе. Делује природно, елегантно и софистицирано, па не чуди што је, осим холивудских звезда и славних манекенки, освојила девојке и жене широм планете. Никако не смемо да заборавимо на увек атрактивне плавуше којима ретко који мушкарац може да одоли. Све нијансе плаве долазе у обзир, али заборавите на жуту. У тренду су елегантна платинаста нијанса, "бели песак", "прљава", ледена, кремаста... Ова последња је и најпопуларнија у свету јер пристаје дамама и са светлим и са тамним теном, али захтева редовну негу.


Поново се носи и ретро пепељастосмеђа која је била популарна деведесетих година. Најбоље пристаје женама са светлим теном. Мада су црна и тамно смеђа мање заступљене, уколико сте, ипак, верни овој нијанси и не можете себе да замислите са другачијом бојом косе, имајте на уму следеће: акценат је на сјају и здравом изгледу косе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације