Српска модна дизајнерка на недељама моде у Њујорку и Паризу

Танјуг

понедељак, 09. 09. 2019. у 23:07

Српска модна дизајнерка на недељама моде у Њујорку и Паризу

Марина Мићановић, фото Драгослав Улиц Даг

Марина Мићановић ће 28. септембра имати ревију у оквиру Недеље моде у Паризу у ексклузивном простору "Salons Marceau"
ЊУЈОРК - Модна дизајнерка Марина Мићановић ће 28. септембра имати ревију у оквиру Недеље моде у Паризу у ексклузивном простору "Salons Marceau", након што је 6. септембра одржала ревију на Њујоршкој недељи моде (NYFW) у популарном "Pier 59 Studios".

Мићановић већ неколико година живи и ствара на њујоршкој адреси, где је успела одлично да се позиционира и организује више запажених ревија.

Већ неколико пута имала је ревије на NYFW, а учествовала је и у великом хуманитарном пројекту за обнову српске цркве у Њујорку.

Овог септембра има две модне ревије у најзначајнијим светским модним центрима - Њујорку и Паризу.

"Прошле године сам најавила сарадњу са 'Flying Solo', који у Сохоу окупља талентоване дизајнере из свих крајева света. То сам и реализовала, а резултат те сарадње је ова ревија на 'New York Fashion Week'. Препуна сам емоција и заиста сам привилегована да сам се нашла у оваквом окружењу и са оваквим људима. Било је много посетилаца и тек сам накнадно сазнала да неки моји пријатељи уопште нису могу да уђу, толика је гужва била", изјавила је Мићановић после њујоршке ревије.

Колекција коју је представила публици у Њујорку, ауторски се ослања на претходне њене радове са печатом који је утиснула у све креације од својих стваралачких почетака.

фото Драгослав Улиц Даг

Геометријске форме и волумен у кројевима су "упаковани" у раскошни брокат и штоф.

Највише су заступљени дугачки мантили, прслуци, сукње и хаљине, а од боја доминирају црна, бела и металик сива.

У моделима је примењена лакована кожа која им даје аутентичност и препознатљивост , а модеран и уникатан дизајан и носивост модела су карактеристика ове колекције намењене сезони јесен-зима 2021.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)