УКОЛИКО не излазите из куће док се комплетно не нашминкате, време је да промените навике јер вам је овог лета то најмање потребно. Будући да је природан изглед, односно минималистички мејкап у тренду, нећете морати да трошите много новца и времена на улепшавање. Дакле, што једноставније, сведеније и лаганије. Заблистајте без "тешке" шминке.

Лагани пудер или тонирана крема, коректор, сенка, маскара и мало руменила је све што вам је потребно да постигнете максималан ефекат и изгледате што природније, као да нисте нашминкани. Прикријте несавршености и истакните оно што је најлепше на вашем лицу. Ипак, не заборавите да је најбоља подлога за летњу шминку препланули тен.

Трепавице, дуге и густе, су најважнији детаљ ове сезоне. Нису вам потребне вештачке, довољна је водоотпорна маскара и квалитетна сенка које ће вам помоћи да заблистате и заводљивим погледом измамите уздахе мушкараца. Када је о сенкама реч, машта је сасвим довољна, али имајте на уму да су у тренду јарке боје. Хит овог лета су и обрве природног изгледа - дебље и наглашене али уредне, које можете да фиксирате уз мало провидног гела.

Кремаста руменила се лако стапају са теном и идеална су за ово време. Нанесите их четкицом за течни пудер или лагано прстима утапкајте у јагодице. Пријатељ женске лепоте је и бронзер који може да замени и руменило и хајлајтер. У тренду је и блистава кожа без неправлности на лицу. Осим редовне и кавлитетне неге, веома је важна вештина шминкања, тако да хајлајтер и коректор могу учинити ваш тен савршеним.

Кармин је незаобилазан детаљ у овој причи а моћне црвене усне никад не излазе из моде. Чак и уз неутралну шминку изгедају феноменално. Уз вечити црвени кармин, сада су хит и друге упадљиве нијансе али и мирнији тонови и боје. Ако сте поборник што природнијег изгледа, у летњем периоду кармин можете да замените сјајем за усне.

ЛАЖНЕ ПЕГЕ

АКО имате пеге које су лети израженије због сунца, не очајавајте јер су мале, слатке, тачкице на вашем лицу прави хит. Не знамо да ли је том тренду допринела британска принцеза Меган Маркл која је природно пегава, али уз мале трикове и ви можете изгледати неодољиво са пегицама на лицу.