ТОКОМ врелих тропских дана саветује се што мање шминке и у што природнијим тоновима. Јер када мало поцрните лице ће вам заблистати, изгледаћете свеже и лепо, па вам нападан мејкап није потребан.

Најбоље је да користите пудере без уља и оне у праху. Ипак, у овом периоду је најпроблематичније шминкање очију, зато бирајте водоотпорне производе како вам се на високим температурама не би размазали ајлајнер или сенка. Маскара је неизоставна чак и током дана јер ће истаћи очи и трепавице. Лето не може да се замисли без бронзера који ће вашем лицу дати природни препланули изглед, а можете да га користите и уместо руменила или сенке.

Кармин мора да буде постојан. Пре него што га нанесете, ставите балзам за усне, односно лабело. Мада током дана боја кармина не би требало да буде упадљива, за вечерњи излазак можете да одаберете нијансу по жељи. Али имајте на уму следећи савет: ако сте очи нагласили тамном сенком или ајлајнером, онда кармин мора бити неутралније боје и обрнуто. Драге даме, одличите саме да ли ћете овог лета истаћи очи или усне.