Традиционална гламурозна манифестација "Дан српске моде" инспирисана пројектом "Србија, земља јоргована" у продукцији Весне де Винче, успела је и трећи пут да окупи на једном месту истакнуте представнике медија, дипломатске и културне елите Париза, а српски дизајнери још једном су доживели овације у светској престоници моде.

Ревије Марије Шабић и Младена Миливојевића Барона, у режији супермодела Слађане Тесле изазвале су одушевљење свих оних који су успели да дођу до позивнице, пошто је за сам догађај у граду светлости владало огромно интересовање, а посебно одушевљење изазвале су Адриана Чортан Симић и Јелена Мандић које су специјално за ову прилику понеле моделе Марије Шабић.

Специјални гости манифестације били су "Џејд куатур" из Туниса и Ерик Тибуш из Париза који су представили своје колекције инспирисане пројектом.

Присутнима се најпре обратила Амбасадорка Републике Србије у Француској, Њена Екселенција Наташа Марић која је пожелела добродошлицу уваженим званицама међу којима су били бројни амбасадори, сестра Додија Ал Фаједа Џумана Јасин, славни сликар Циле Маринковић са супругом, водитељка Ена Попов, интернет звезда и најутицајнији инфлуенцер у Француској са близу 10 милиона пратилаца Дејвид Мичиген, британска глумица Дауа Ма и многи други утицајни инфлуенсери и представници париске елите.

Foto: Zoran Mirčetić

Весна је ганула публику причом о почецима пројекта и заједничком раду са покојним принцом Александром Павловим Карађорђевићем, а потом је добила огроман аплауз када је најавила промоцију своје књиге "Манделин код" у Њујорку и први примерак уручила амбасадорки Марић.

Foto: Zoran Mirčetić

Весна се такође захвалила на подршци Министарству спољних послова РС које је препознало и подржало манифестацију као пројекат од националног значаја, помогавши циљ који Весна већ годинама остварује- промоцију љубичанствене Србије у свету.

Foto: Zoran Mirčetić

Да вече не прође само са једном премијером постарала се најстарија парфемска кућа у француској "Мезон Доран" чији је власник Башар Насри представио ексклузивни парфем посвећен Србији "Земља јоргована".

Foto: Zoran Mirčetić

По завршетку модног спектакла присутни су уживали у винима најпознатијих српских винарија, а рекордних 50 акредитованих присутних новинара из свих најпознатијих медијских кућа Француске сложили су се да је ова манифестација, која је већ постала традиционална, један од најзначајнијих догађаја у летњој модној сезони.


Фото: Андреј Нихил