Затегните мишиће, изгледаћете мршавије

Специјални додатак Доктор у кући

среда, 03. 06. 2020. у 09:20

Затегните мишиће, изгледаћете мршавије

Depositphotos

Предлажемо вам како да уз помоћ врло једноставног реквизита учврстите мишиће задњице, стомака и ногу

ОВОГ лета многи ће се одлучити да не иду на море, па самим тим имаће мање прилика да покажу своју витку линију у купаћем костиму. Али, то не значи да не би требало водити рачуна о одржавању добре форме. Зато вам предлажемо како да уз помоћ врло једноставног реквизита учврстите мишиће задњице, стомака и ногу.

Важно је да пре почетка тренинга у продавницама спортске опреме набавите еластичну траку за вежбње. Ово рекреативно помагало изгледа као већа гумица за косу, а значајно доприноси оптерећењу приликом вежбања, па су и резултати бољи.

Иначе, затегнути мишићи стомака, задњице и ногу "дозвољавају" и неки килограм вишка, јер када су мишићи затегнути, и прекорачена телесна тежина боље изгледа.

Заножење у клечећем положају

Заузмите клечећи положај, шаке се ослањају на подлогу испод рамена, а колена испод кукова. Еластичну траку ставите око стопала. Повуците рамена далеко од ушију и стегните мишиће стомака. Опружите ногу уназад тако што еластичну траку развлачите, а другим стопалом притисни под како би при извођену вежбе одржали стабилност. Пружену ногу вратите у почетни положај без додиривања пода. Поновите исто супротном ногом. За сваку ногу вежба се изводи од осам до 10 пута.

Подизање кукова

Лезите на леђа и савијте ноге у коленима тако да ти стопала буду испод колена. Ставите еластичну траку изнад колена. Руке испружите поред тела, а дланове окрените према горе. Повуците пупак према кичми и подижите кукове највише што можете задржвајући колена мало шире од ширине кукова. Спуштајте кукове близу пода тако да задњица не додирује под. Вежбу поновите од 10 до 20 пута.

Одизањеноге

Лезите на бок и ставите еластичну траку испод колена. Ослоните се на лакат и спољашњу ивицу стопала, одигните кукове од пода држећи ноге заједно. Рамена повуците далеко од ушију, стегните стомак и задњицу како би тело остало у правој линији. Подижите и спуштајте слободну ногу у малим покретима. Поновите исто одижући супротни бок и ногу. Вежбу урадите од шест до 12 понављања.

Чучањ

Стојећи став са ногама у ширини кукова, а еластична трака је изнад колена. Лактови су савијени. Спуштајте се у чучањ и све време извођења вежбе стомак држите затегнут. Вратите се у почетни положај, тако што ћете задржавати тензију у мишићима задњице. Водите рачуна да се не спустите превише у чучањ, односно да колена не прелазе линију прстију стопала. Вежбу поновите од 10 до 15 пута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације