Кора ананаса чува кости

С. Д.

недеља, 07. 06. 2020. у 09:20

Кора ананаса чува кости

Илустрација / Фото Depositphotos

Када једете ананас, немојте да бацате кору, већ од ње направите чај. Богата је антиоксидансима, смањује ризик од настанка рака, штити срце и крвне судове

АНАНАС је веома укусан, али и благотворан за организам. А да ли знате колико је здрава кора овог јужног воћа? Богата је антиоксидансима, смањује ризик од настанка рака, штити срце и крвне судове... Зато, када једете ананас, немојте да бацате кору, већ од ње направите чај. И то на врло једноставан начин.

Ставите кору у лонац, додајте воду и кувајте око 20 минута на тихој температури. Уколико вам се учини да је чај превише јак, разблажите га водом. Пијте га цео дан помало, као сок. Такође, можете да га засладите медом, али и да додате мало лимуна и друге здраве састојке.

Иначе, ананас делује и као диуретик, јер елиминише вишак воде из организма, а чува и кости од остеопорозе. Стога би требало често да га једемо или пијемо као сок.





Пратите нас и путем иОС и андроид апликације