ДА ли сте знали да у случају да вам се деси тровање тешким металима, треба да уберете маслачак? Преломите његову стабљику, а затим исцедите млечни сок који ће цвет испустити. Пијте га по две кашичице три недеље и организам ће се опоравити од токсина.

Маслачак је врло лековит, па можете да га искористите у различите сврхе. Тако, на пример, у случају отежаног мокрења, требало би да помешате 30 грама маслачка и 20 грама кукурузне свиле, прелијете са пола литре кључале воде, поклопите и оставите да одстоји чак два сата. Затим чај процедите и пијте га свака два сата по супену кашику.

И сушени жути цветић има моћ. Одличан је као диуретик, онда када имате проблема са нагомилавањем воде и целулитом. Ако желите да се решите тог проблема, скувајте литар чаја од 30 грама сушеног маслачка, оставите да одстоји пола сата, процедите, па га испијајте током дана, полако, никако одједном.

Али, не заборавите и да је одличан савезник у борби за целокупно јачање организма. У том случају, десет грама сувог листа маслачка потопите у 2,5 дл воде, оставите да стоји 12 сати, додајте кашику меда, па кувајте пет минута. Пијте мању шољицу ујутру на празан стомак, а остатак у гутљајима током дана.