Домови здравља су пуни: Ево како се одбранити у сезони прехлада и грипа

13. 02. 2020. у 08:00

Домови здравља су пуни: Ево како се одбранити у сезони прехлада и грипа

Фото Depositphotos

Уколико осетите језу, болно пецкање или гребање у грлу, кијате, нос цури бистрим секретом или боле мишићи или уши, не чекајте. Реагујте на време
Кинули сте. Онако случајно, одједном. Пријало је. Прочисти се нос и у тренутку се некако лепше удахне. Прошло је пар минута кад оно опет. Нисте обратили пажњу. Још два три пута потом. Биће да је од климе на послу или од оне досадне промаје у аутобусу. Исто тако и комшиница Цица. Каже она да кине чим неко упали климу. Могуће је. Дешава се. Али...

Да ли нам организам шаље поруку реагуј. Ушао је неки безобразни подстанар и тражи своја права или не очишћена клима у канцеларији дражи слузницу носа. Одговор немамо унапред, али решење да не размишљамо о одговору на срећу имамо.

ПП БП, четри слова, лако упамтљива. Значила би од ПретПрехладе, до Без Прехладе. А ако волите од прехладе до упале плућа, ви верујте Цици.

Шта треба просто урадити. Отићи само до пијаце и купити ђумбир, у близини је продавница меда. Цица зна деку са Авале који прави прополис јер држи кошнице. Обиђете све њих, не треба вам много. Три, четири сата ако није саобраћајни шпиц. Купите све наведено, дођете кући, оперете руке, оперете ђумбир па потом изрендате, додате мало меда дрвеном кашиком и грицнете мало оних пчелињих саћа. Сигурно ћете прехладу пресећи или умањити у корену.

Ето толико од мене. Питајте ако има нешто нејасно.

А да... Не мора тако. Има све то у апотеци спремљено и спаковано.

ПропоМуцил® ПретПрехлада, ђумбир, мед и прополис. Значи природан, а вештачке боје и ароме смо овај пут изоставили.

Мед. Зашто мед? И то органски мед. Он делује антиоксидативно, повећава и фаворизује ћелије у крви које служе да нас од оног подстанара, патогена бране. Стварају га пчеле у нетакнутим условима и то је један од ретких продуката који настаје без људског присуства.

Али знате где је проблем. Па ми можда не верујете. Има пуно лошег меда, који само гоји, пун је шећера и практично ничему не служи. И то је тачно. Али то не важи за органски мед.

Мед у препарату PropoMucil® ПретПрехлада је управо органски што значи да је настао ван урбаних подручја, бар три километра даље од првих стамбених кућа, њива, воћњака и саобраћаја. Пчеле се хране искључиво органским воском и сама производња је строго контролисана и испраћена одговарајућим сертификатима. У ПропоМуцил® ПретПрехлада препарату пласира се органски, сирови, само процеђени мед који није пастеризован високом температуром и који садржи све корисне храњиве материје. Углавном нема таквога меда на пијаци.

Велики број студија и истраживања о меду је рађено код нас и у иностранству и све су доказале делотворност на имунитет људи. Наравно увек органски и сирови мед. Само нека од дејстава меда су антибактеријска, антивирусна, антигљивична, противупална. Мислите о томе.

Ђумбир је лековита и зачинска биљка. У Кини и Индији се користио за лечење многих болести пре више од 4000 година, а у Старом Риму је био скупа трговачка роба. Нису Римљани били блесави. Знали су они да ту има нешто, али нису знали шта тачно. А то је Гингерол, уљана смола из корена биљке која има антиоксидантно и противупално дејство. Садржи преко 100 биоактивних једињења, минерала и витамина као што су Б6 и Ц, потом магнезијум, натријум и калцијум. Ђуимбир свакако активира имунитет посебно у моментима када смо болесни, малаксали и слаби. И наравно још једна је компонента ПропоМуцил® ПретПрехлада препарата.

И наравно прополис. Природни антивирусни и антибактеријски препарат. Мало ко зна да пчеле њиме облажу таваницу кошнице ради дезинфекције. Има широк спектар лековитих дејстава на људски организам. Дуго бисте читали ако бих трећину овде побројали. Ево неких: код прехлада и грипа, код бактеријских и других вирусних инфекција, код инфекција дисајних путева, код синузитиса, код свих упалних процеса у устума, код херпеса, рана, екцема, посекотина, опекотина, код парадентозе и парадонтопатије, код гастритиса, итд, итд, итд...

И коначно све ове елементе имамо у једном препарату. PropoMucil® ПретПрехлада је коначно стигао. Неизоставни становник свих кућних апотека, преграда у аутомобилима, џепова у јесењим и зимским јакнама.

Свакако да сервисирате аутомобиле, клима уређаје, мењате летње и зимске гуме, кречите станове, омекшавате веш. А кад кинете или кад вам је језа верујете Цици комшиници. Не будите део стереотипа јер ваше здравље је само ваше богатство.

Др Александар Вујовић, специјалиста оториноларингологије

Када кинете боље да поред себе имате некога ко ће из џепа извући кесицу ПропоМуцил® ПретПрехлада него марамицу, а после већ ћете и сами имати по неку кесицу код себе.

Зато предухитрите прехладу. Уколико осетите језу, болно пецкање или гребање у грлу, кијате, нос цури бистрим секретом или боле мишићи или уши не чекајте и не размишљајте много. PropoMucil® ПретПрехлада је ту и треба да буде део сваке кућне апотеке. Најискреније желимо да будете здрави и да вам не затреба.

(ПР)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације