Ове справе не само да можете пронаћи у фитнес центрима већ са лакоћом поставити у ваш дом, а користи су велике. Редовном употребом јачаћете респираторни систем, развијати тонус мишића, вршити кардио стимуланс и побољшати целокупно здравље. Доказана је ефикасност употребом траке за трчање у рехабилитацији коштано-мишићног система, као одличног решења да се преброди период након неке повреде под надзором професионалца.

Дизајнирана је тако да удовољава разноврсним захтевима терапије пацијената и може се користити како у ортопедији тако и у неурологији. За услове рехабилитације постављени су најчешће носачи за рамена као додатна опрема али и други мултифункционални сигурносни елементи који дају акценат на лумбални део кичме пре свега и зглобове.

Процес трчања на траци или брзог ходања како за здраве особе које желе смршати тако и за особе које желе залечити своју повреду, не захтеве велико спортско знање иако грешке спроведене на њој могу бити индивидуалне, па је згодно извршити основну спознају, дакле, проучити упутство за правилно коришћење овог електричног симулатора.

Какву траку за трчање користити у кућним условима

Траке по којима трчите могу бити механичке или електричне покретне структуре. Електромагнетни модели имају тих рад због уградње магнета и подесивих су углова нагиба, док механичке траке спадају у класике и разликују се од електричних по механизму који их покреће, дакле искључиво покрет ваших ногу.

Које год да одаберете, траке за трчање ће дати ефикасност вашим тренинзима, уколико сте активни 2-3 пута недељно у просеку од 30 минута. Многе моделе одликује могућност склопивости ради уштеде простора. За ваш комфор одаберите дисплеј који је вама лично практичан и једноставан за коришћење како вас не би збуњивао током тренинга.

Водите рачуна приликом одабира траке за трчање о снази мотора, дебљини траке по којој корачате, о параметрима заштите – тастеру за заустављање у нужди јер некад и најмањи губитак концентрације може довести до нежељеног ефекта, пада. У широком избору брендова, пронађите ону траку за трчање која највише одговара вашим потребама и циљевима.

Правилан положај тела приликом тренинга

Нека ваша леђа и рамена буду усправна, брада подигнута. Не гледајте доле, ка ногама већ ка екрану симулатора јер ће вам управо тај положај осигурати могућност правилног дисања. Покушавајте да што мање користите рукохват јер тако повећавате оптерећење зглобова и вршите нагиб напред па немате правилно држање тела.

Уколико не можете да достигнете брзину траке боље смањите брзину него да ризикујете озбиљну повреду. Такође, нека ваш извор концентрације не буде ништа што се налази иза или око вас да не бисте изгубили равнотежу. Вежбајте на тај начин координацију покрета и пажњу. Никако не користите траку за трчање боси, већ вам је за то потребна искључиво квалитетна спортска опрема.

Избор места за кућну поставку траке за трчање

Вашу траку за трчање погодно је поставити испред огледала јер се тако можете пажљиво усредседити и надгледати свој стил и темпо трчања. Када пратите ход, висину подизања колена, дужину корака и ваше држање, обучавате ум да омогући телу да ради ефикасније и да временом побољшавате и пратите напредак тренинга.

Заморну рутину вашег живота претворите у узбудљиву спортску активност уз помоћ траке за трчање и тако повећајте своју мотивацију, а критичне тачке вашег тела поуздано побољшајте.

(ПР)