Непријатан мирис због знојења у најразличитијим околностима, у потпуности може да сруши самопоуздање. Ствара нервозу и несигурност, због чега се особа повлачи, јер бројни препарати нису донели очекивани исход. Међутим, за ово непријатно стање народни лекари нуде решења из природе.

* Сода бикарбона је јефтино, а ефикасно решење. Довољно је да прстохват ставите у мало воде или на влажне прсте и да истрљате пазух. Када се осуши, остатак праха отклоните марамицом.

* Јабуково сирће делује као природни дезодоранс и уништава бактерије. Довољно је да натопите тупфер вате мешавином сирћета и воде у односу два према један, и пређете преко критичних делова који се зноје. Поступак понављајте сваке вечери пред спавање, све док непријатан мирис и знојење не престану.

* Лимун је нарочито ефикасан код појачаног знојења. Делује као природни дезодоранс, а његова киселина такође убија бактерије. Исеците лимун на две половине, па истрљајте пазушни простор. Оставите потом да тако одстоји од 15 до 30 минута, а затим исперите хладном водом. Поступак понављајте бар једном свакога дана.