Меланом му појео врат и леђа: Приметио сам малу мрљу... (ФОТО)

NovostiOnline

08. 11. 2019. у 10:16

Меланом му појео врат и леђа: Приметио сам малу мрљу... (ФОТО)

Фото: Фацебоок

Рајану Глосопу (37) је урађено око 40 биопсија врата, леђа и плућа. Имао је и четири операције. Одлучио је да ово искуство подели како би упозорио све људе да редовно иду на прегледе коже
Рајан Глосоп (37) прошле године је одлучио да оде на преглед након што је његов пријатељ преминуо од рака коже. На задњој страни врата је приметио малу мрљу за коју се касније утврдило да је реч о меланому. Након две операције, Рајановостање и даље није било добро.


Његова супруга Фалон Глосопје на друштвеним мрежама поделила ову причу.


- Проблем код рака коже је да се не уклања само захваћено подручје него често и подручје око њега. Дијагностикованоје стање коже названо Невис Спилус. Веома ретко седогађа да се оно претвори у меланом, али у његовом случају се то догодило - написала је Фалон.


Прочитајте и: Kako oporaviti mišiće: Istezanje, masaža i drenaža sprečavaju pucanje


Она је испричала кроз коју је бол пролазио њен супруг коме је урађено око 40 биопсија врата, леђа и плућа, и који је имао четири болне операције. У јулуове године, последња операција укључивала је уклањање великог делакоже с Рајановог врата и ногу.- Требало је скинути великидео коже с врата и леђа. Направили су му и кожну трансплантацију тако да су му уклонили кожу с обе ноге како би покрили део на врату и леђима - испричала је.


Рајанје, такође, описао ово искуство.


- У почетку је било застрашујуће, али више сам био забринут чињеницом да ћу имати прилично значајне ожиљке - рекао је.


Такође,признао је да никада није мислио да ће бити у опасности, јер као дете није имао много пега.- У посљедњих неколико година то је почело да се мења, добио сам више мрља и пега, али док нисам почео да радим у индустријском руднику нисам размишљао о прегледу - рекао је.


Рајан је желео да подели ово искуство како би упозорио људе на заблуде о меланому.


Рекао је да већина људи верује да канцерогене пеге могу бити смртоносне, али се уклањају прилично лако и остављају само мали ожиљак. Дељењем слика његовог врата на друштвеним медијима желео је људима да покаже колико катастрофално може да буде ово стање. Његово двоје мале деце, од осам и пет година старости, иду на редовне прегледе.


- Урадите преглед коже - позвао је Рајан све кориснике "Фејсбука".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације