Не избегавајте пилеће кожице: Ако не претерате, корисне су

С. Д.

02. 11. 2019. у 12:11

Не избегавајте пилеће кожице: Ако не претерате, корисне су

Depositphotos

Порција пилетине с кожом има само 50 калорија више од оне без кожице. Ако сте умерени, ова храна прија срцу и хормонима због незасићених масти

НЕМА особе која хрскаву пилећу кожицу не једе са уживањем, упркос упозорењима лекара да није здрава, јер ствара холестерол и доводи до срчаних обољења. Али сада можете да је конзумирате без гриже савести, јер је недавно истраживање на Харварду оповргло такве тврдње. Стручњаци са престижног америчког универзитета су открили да кожица може да буде корисна за здравље.

Али - не претерујте. Научници не препоручују да је једемо сваког дана и у великим количинама. Пилећа кожица садржи више омега 6 киселина у односу на омега 3 киселине, што може да погодује развоју упалних процеса у организму, због чега треба бити умерен. Али истраживачи су открили да пилећа кожица, као и авокадо, садржи незасићене масти које су корисне за срце, помажу у снижавању високог крвног притиска, лошег холестерола, а регулише и хормоне. Такође, порција пилетине с кожом има само 50 калорија више од оне без кожице. Стручњаци кажу да је добро и то што месо са кожицом не морате додатно да солите да би било укусније.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације