Ако поједете само јабуку дневно, заборавићете на лекаре: Чувар срца и здравља, боља од лекова!

В. Н.

12. 10. 2019. у 18:00

Ако поједете само јабуку дневно, заборавићете на лекаре: Чувар срца и здравља, боља од лекова!

Depositphotos

За јабуке се дефинитвно може рећи да су воће које нас држи подаље од лекара, ево и због чега...

ЈАБУКА је лековита, али само ако се једе цела. Њена кора смањује производњу хормона ангиотензина који сужава крвне судове услед чега расте притисак.

За јабуке се дефинитвно може рећи да су воће које нас држи подаље од лекара. Богате су антиоксидантима који, доказано је, умањују ризик од превремене смрти, посебно од срчаних болести. Ово воће смањује и ризик од дијабетеса, па чак и појединих врста рака.

Научници са универзитета у Оксфорду упоређивали су ефекат лекова за снижавање лошег холестерола и редовног конзумирања јабука. Резултати су показали да се, у просеку, готово подједнако, било да се пију лекови или једу јабуке смањује стопа смртности од кардиоваскуларних болести. Ипак, узимајући у обзир могуће нежељене ефекте статина - лекова за снижавање холестерола, закључак овог истраживања да је боље појести једну јабуку дневно.

Британски научници саветују да они којима је прописана статинска терапија за кардиоваскуларну болест, без обзира на лекове, јабуке једу сваког дана да побољшају своје здравствено стање.

ЗДРАВ НАПИТАК

ДА бисте из јабука добили што више антиоксиданаса савет је да направите чај од коре. Потребна је шака кора, три до четири шоље воде, пола кашичице цимета, једна кашика меда и једна кашика лимуновог сока. У посуду ставите све састојке осим меда и лимуна и кувајте 15 минута. Процедите, додајте мед и лимунов сок.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

петар

12.10.2019. 22:23

@Zokica-ovdasnji - Да си овдашњи писао би ћирилицом и на свом српском језику. Овако ваљда показујеш да си много паметан?

Savo

12.10.2019. 20:03

Cela jabubka, da ali neprskana. Jabuke se prskaju sa kojekakvim otrovima te ni posle karence ne mogu biti hemijski čiste, prirodne, ma koliko ih prali. Zato se moramo usmeriti na proizvodwu neprskanih jabuka i drugog voća ako je ikako moguće.