Јутарњим вежбама до савршеног тела: Како вежба водитељка Маја Манојловић

Б. Ј.

11. 10. 2019. у 18:28

Јутарњим вежбама до савршеног тела: Како вежба водитељка Маја Манојловић

Маја Манојловић

Практикујем вежбе које сам радила протеклих 10 година, а за њих је довољно да одвојите 20 минута, каже водитељка

ОСИМ по озбиљности којом приступа послу, Маја Манојловић, водитељка ТВ Пинк, гледаоцима је позната и по свом беспрекорном изгледу, како лица, тако и тела. Насмејана и пуна елана, само два сата пре него што је требало да буде на послу, одвела нас је у теретану на отвореном, на Савском кеју, где нам је показала вежбе које свакодневно практикује код куће, попут јутарњег ритуала.

- Рекративац сам, нисам зависник од вежбања, мада сам имала период од три године током ког сам вежбала са Златком, феноменалним фитнес инструктором, који ме је научио много чему.

Онда сам схватила да не могу да се организујем са пословним, породичним и друштвеним обавезама и још да уграбим време за одлазак на тренинг, па сам почела сама да практикујем оне вежбе које сам радила протеклих 10 година, јер сам од 25. почела да вежбам.

Довољно је да за њих одвојите 20 минута, а ако не успете свакодневно, радите их бар пет пута недељно. Мени је то јутарња рутина - пробудим се, умијем, оперем зубе, попијем чашу топле воде и 20-ак минута радим вежбе за одређене групе мишића.

ВЕЖБА 1.

Тренинг увек почињем на исти начин, загревањем и истезањем. Ујутро ми прија да најпре размрдам рамена, леђа, врат и руке. Ова вежба обједињује све то - најпре заузмете позу у којој лактове подигнете право, у висини рамена, и затим, ка позади, повлачите лопатице, ширећи и сакупљајући руке. Урадите 10 понављања, затим вежбе за врат, такође 10 пута, па опет још једном све то исто.

ВЕЖБА 2.

Следећа вежба је за истезање леђа и ногу. Раширите ноге и чврсто држите исправљена леђа, потом се лагано савијете напред, док не формирате угао од 90 степени. У том положају избројите до 10, па се полако спустите све до земље, рукама дохватите под и опет избројите до 10. Потом лагано пређете рукама ка једној нози и привучете главу до колена, бројите до 10 у том положају, па исто урадите и са другом ногом, на супротној страни.

ВЕЖБА 3.

Ово је моја омиљена вежба за ноге и задњицу, којом се уједно активирају и мишићи руку. Руке су савијене у лактовима на горе, под углом од 90 степени. Приликом получучња руке скупљате тако да се песнице скоро додирну. Понављате 10 пута у четири серије.ВЕЖБА 4.


Настављамо са вежбама за ноге и задњицу. Реч је такође о получучњу, али нешто другачијем. Вежба се изводи на прстима, што додатно оптерећује мишиће ногу. Руке су положене на површину испред вас, која год да вам је згодна, ја користим радни сто у те сврхе. Благо прстима додирујете површину испред себе, па правите получучањ, тако да вам ноге формирају угао од 90 степени. Радите четири серије од по 10 понављања.


ВЕЖБА 5.


Прелазимо на вежбе за руке и мишиће груди. У питању је женски склек. Можете да га радите на поду, али мени је пријатније из полустајаћег положаја, са ослонцем испред себе. И у ове сврхе код куће можете да користите радни сто или сличну површину, да бисте се одупрли и извели склек. Током извођења вежбе важно је да правилно дишете, као и да држите леђа право - увек стојим на прстима док радим склекове. Почнете са пет понављања у четири серије, док вам не ојачају руке, потом можете да радите и више.


ВЕЖБА 6.

Неизоставни део вежбања су чувени трбушњаци. Приликом извођења, док лежите на поду, ноге су под углом од 45 степени, руке скрстите на грудима, па главу подижите стомаком, а не цимањем врата. Никада не идите до колена, већ отприлике до пола пута између браде (док сте на поду) и колена. Радите 10 понављања у четири серије.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)