Бело месо није здравије од црвеног

В. Н.

четвртак, 20. 06. 2019. у 09:15

Бело месо није здравије од црвеног

Depositphotos

За смањење нивоа холестерола у крви, нема никакве разлике да ли ћете јести црвено или бело месо, показује ново истраживање

ЗА смањење нивоа холестерола у крви, нема никакве разлике да ли ћете јести црвено или бело месо, показује ново истраживање. Утицај црвеног меса на појаву кардиоваскуларних болести није оповргнут, али што се холестерола тиче, нема разлике између бифтека или пилећег белог меса, тврде научници. Добровољци су били подвргнути "тесту три дијете", где је прва била заснована на црвеном месу, друга на белом, а трећа није укључивала месо уопште. Анализе су показале да позитиван утицај на здравље има исхрана заснована на биљним изворима протеина, док на ниво холестерола на идентичан начин утичу црвено, односно бело месо.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Izjelica

20.06.2019. 09:41

Poruka ovog istraživanja je da svi predjemo u vegane i jedemo cvece da nas ono pročisti od otrova iz mesa i zivotne sredine kao i mentalnog zagađenja. To smo sta jedemo - cvecke.

буки

20.06.2019. 11:45

Опала куповина јунетине, која је скупа као да су краве јеле златну траву, па узгајивачи платили ово "истраживање". Е сад месоједи, слободно можемо да уместо 4кг белог пилећег купимо 1кг јунећег меса, па ко пре до лонца њему парче. Бар нико више неће каснити на ручак, ако жели да се заслади парчетом говедине.